Gourmet fesztivál: Babka, grissini, gyoza és sós kifli olvasható a bdpst24.hu weboldalán.
Túl azon, hogy végigkóstolhatjuk Magyarországot, ráadásul mindenből a legjobbat, az OTP…
A teljes cikk itt olvasható:
Gourmet fesztivál: Babka, grissini, gyoza és sós kifli
Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:
Túl azon, hogy végigkóstolhatjuk Magyarországot, ráadásul mindenből a legjobbat, az OTP Bank Gourmet fesztiválon a gasztronómia ismert alakjaitól is elleshetünk titkokat a Gourmet Akadémián, ahol a gyereknapon az apróságok is összekenhetik a kötényeiket. Mindezt május 27-29-ig, a Millenárison.
A tanulni és szórakozni vágyó gasztrokalandorokat a Gourmet Akadémia várja a hétvégén. Képezhetjük magunkat Steiner Kristóf és Nimrod Dagan vegán workshopján, Nemesvölgyi Attila és Vámos Juci megmutatja, hogyan készül a flódni és a babka. Megismerhetjük az Őrségi konyha rejtelmeit és megtudhatjuk, mit kínál ma az ország első Michelin-csillagos étterme, a Costes. Sok mindent megtudhatunk a ginről, egy igazi japán nagyitól, hogy hogyan készül a gyoza, és főznek majd lucskos káposztát alföldi kamillával és hangyával. Betekintést nyerhetünk a Costa Rica-i kávéfarmerek hétköznapjaiba és megtudhatjuk, milyen a progresszív fine dining tojásos nokedli, Széll Tamástól pedig elleshetjük a tejfölös gombóc titkát. Vasárnap a gyereknapot is ünnepli a Gourmet, ami 14 év alattiaknak ingyenes, ez alkalommal a gasztronómia sztárjaival süthetnek-főzhetnek az apróságok, nagyobbacskák. Lesz például grissinikészítés Szabi a Pékkel, pitedíszítés Rosenstein Timivel, sóskifli-sütés Wolf Andrással és csokoládé mesterfokon, Menyhárt Attilával. A vasárnapi gasztroshow-t “Előttem az utódom” címmel: Bíró Lajos és Bíró Dani zárja. Bíró Lajos sztárséf, ezúttal nem Segal Viktorral méri össze a tudását, hanem a nyomdokaiba lépő fiával, Danival főz majd közösen. Annyit elárulhatunk, hogy disznósajt biztosan lesz benne, és a jó hangulat is garantált.
Bővebb információ a gourmetfesztival.hu oldalon. |
Tovább az eredeti cikkre: Gourmet fesztivál: Babka, grissini, gyoza és sós kifli