Kategóriák
Friss hírek

FOTÓRIPORT: Maladype Színház: Metropolisz

FOTÓRIPORT: Maladype Színház: Metropolisz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

fotók: @ Zelkó Csilla A Fritz Lang Metropolis című fekete-fehér némafilmje…

A teljes cikk itt olvasható:
FOTÓRIPORT: Maladype Színház: Metropolisz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

fotók: @ Zelkó Csilla

A Fritz Lang Metropolis című fekete-fehér némafilmje alapján készülő táncszínházi előadásának rendezője Fehér Ferenc Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus.
Az előadás egyszerre játszódik a jelenben és a jövőben; szól a nagyvárosok forgatagában élő társadalmi rétegek közötti különbségekről, valamint az emberek érzelmei és érdekei közötti válaszfalakról is.

A metropolisz átvitt értelemben maga az ember. Itt bontakoznak ki a gondolatai, az érzései, itt kapnak teret kapcsolatai. A nyüzsgő városok kaotikus szervezettsége folyamatos mozgásban van, összeolvad benne a magányos és a társas lét. Fritz Lang 1927-es némafilmje egyértelművé teszi, hogy a Metropolis egy igen különös gépezet, egy élő organizmus, amely lüktet és lélegzik.

Fehér Ferenc munkáira egyaránt jellemző az emberi viszonyok kíméletlenül pontos ábrázolása és egyéni tánctechnikájának koncepciózus bevonása az alkotói folyamatba. A Metropoliszhoz tervezett minimalista zenei kompozíciója olyan sajátos világot teremt előadásának, amelyben a különböző kultúrák mozgásképletei organikusan forrnak egybe.

Játsszák: Ádám Kornél, Dőry Brigitta, Erőss Brigitta, Jáger Simon, Lukács Andrea, Mesés Gáspár, Pál Zoltán, Zsenák Lilla

Koreográfus/rendező: Fehér Ferenc, szakmai konzultáns: Mándy Ildikó, zene: Fehér Ferenc, fény és hang: Dávid Kovacsovics, produkciós vezető: Balázs Katalin

 

The post FOTÓRIPORT: Maladype Színház: Metropolisz appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: FOTÓRIPORT: Maladype Színház: Metropolisz

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?