Életbiztosítás árak összehasonlítása egy helyen?

Életbiztosítás árak összehasonlítása egy helyen? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Így sok időt spórolhatsz Aki életbiztosítást szeretne kötni, annak igazán fontos,…

A teljes cikk itt olvasható:
Életbiztosítás árak összehasonlítása egy helyen?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Így sok időt spórolhatsz

Aki életbiztosítást szeretne kötni, annak igazán fontos, hogy a megfelelő konstrukciókat és árakat találjon. Se szeri se száma a biztosítócégeknek, akik különféle csomagokban ajánlják a jobbnál jobbnak hangzó életbiztosítási lehetőségeket. Viszont ami elsőre jól hangzik, az nem biztos, hogy a későbbiekben is megéri majd. Emiatt pedig érdemes körbenézni az árak tekintetében. Hogyan kezdjünk neki? 

Keressük meg egy biztosításokkal foglalkozó független céget

Ha valóban jó áron szeretnénk megkapni egy olyan életbiztosítást, amely teljes mértékben kielégíti az igényeink, akkor mindenképp egy független céget keressünk fel. Az ilyen helyeken külön kalkulátorok segítenek a döntésében, méghozzá teljesen mindenféle hátsó szándék nélkül. Például a Grantis életbiztosítás kalkulátorával sokkal egyszerűbb dönteni. A kalkulátorok ugyanis segítenek abban, hogy kiszámolják helyettük az esetleges költségeket. Ha pedig megadjuk az igényeinket, akkor a megfelelő biztosítások csomagjait is felfedik számunkra. Persze önmagában a kalkulátor nem fog pontos lehetőségeket felkínálni, hiszen sok esetben változhatnak a csomagok is – ez ugyanis függ az aktuális gazdasági helyzettől. Viszont ad egy olyan stabil irányvonalat, ami mentén már sokkal könnyebben dönteni, hogy melyik biztosítással foglalkozó intézetnél szeretnénk megkötni az életbiztosításunkat. A legprofibb biztosításokkal foglalkozó oldalakon általában egyébként is naprakész információkat a különféle biztosítási csomagok összehasonlításáról. Ezért egy helyről értesülhetünk a biztosítók aktuális árairól. Sőt, olyan cikkeket is találhatunk, amelyek pontosan arról szólnak, hogy melyik biztosítás éri meg jobban. Ezért ha átböngésszük a Grantishoz hasonló oldalakat, akkor sokkal teljesebb képet kaphatunk a különféle életbiztosításokról. Ezen kívül sok hasznos információt olvashatunk például a megkötés menetéről is többek között.

Kérjünk tanácsadást

Ha igazán jó döntést szeretnénk hozni, akkor érdemes bejelentkezünk egy ingyenes tanácsadásra – ezt akár a Grantis oldalán is megtehetjük. A tanácsadás segít abban, hogy pontosan megismerjük a saját igényeink, továbbá a különféle biztosítási lehetőségekkel is megismerkedhetünk. Mivel jelenleg is az életbiztosítás számít az egyik legnépszerűbb biztosítási formának, ezért manapság már több százféle csomagból választhatunk. Mind más igényekhez igazodnak, ezért nem árt alaposan utánajárnunk a témának. Egy profi biztosítási tanácsadó segítsége ebben az esetben szinte elengedhetetlen. A tanácsadás alatt megismerkedhetünk olyan fogalmakkal, amelyek segítenek kicsit egyértelműbbé tenni a biztosítások világának igen szerteágazó rendszerét. Hiszen életbiztosításból is többféle létezik. Nem csupán az elhalálozás esetén fizető biztosítások tartoznák ide. Az életbiztosítások gyűjtőfogalma olyan biztosításokat is magába foglal, mint például a nyugdíjbiztosítás, a járadékbiztosítás, a kockázati életbiztosítás vagy a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás többek között. Vagyis egészen változatos kategóriákban köthetjük meg a biztosításainkat. Ráadásul mindezekhez külön kérhetünk kiegészítő csomagokat is, vagy éppen kombinálhatjuk egymással a fentebb felsoroltakat – és a más egyéb ide tartozó biztosítási formákat. Mindenképp megéri tehát egy profi tanácsadót felkeresnünk.

Mérlegeljünk és készítsünk saját költségvetést!

Mielőtt kiválasztanánk a biztosításunkat, illetve megkötnénk azt, érdemes saját költségvetést készítenünk. Ebben nem árt, ha szerepelnek a jövőbeli céljaink is, amelyek nagyobb kiadással járnak. Ha például házat tervezünk vásárolni, akkor azt is kalkuláljuk bele. Továbbá ha jelenleg stabil munkahellyel rendelkezünk, akkor azt is érdemes beleszámolni, hogy öt év múlva milyen fizetésre számíthatunk. Mindezek keresztmetszete jelenti majd azt az összeget, amelyet havonta rászánhatunk az életbiztosításunk fizetésére. Ha ezeket a költségvetéseket előre kiszámoljuk – belevéve természetesen a havi kiadásainkat is – akkor a felkeresett független tanácsadó sokkal könnyebben fog tudni számunkra segíteni a megfelelő konstrukció kiválasztásában.

Milyen életbiztosítást válasszunk? 

A kérdés teljesen jogos, ugyanis ha a nyugdíjbiztosítást választjuk, az ugyanúgy fizet elhalálozás esetén is, mint egy klasszikus életbiztosítási forma vagy egy sima nyugdíj (lásd EU szabályozás). Ugyanakkor a klasszikus életbiztosítások esetben olyan típust is kérhetünk, amely megtakarítás egyben – vagyis fizeti betegség esetén a kórházi ellátást, és mellette még a hozamokból is vehetünk ki. Ezen kívül a befektetési alapokhoz kötött formát is választhatunk. Itt nem fix, alacsony hozam fogja jellemzi majd a megtakarításunkat – ezzel ugyanis többet nyerhetünk. Ezért nem árt tisztában lenni a saját elképzeléseinkkel, és ezekhez mérten választanunk. Akármelyiket is válasszuk azonban, egy dolog bizonyos: mindenképp tudatos és felelősségteljes döntést hozunk, amely nem csak nekünk lesz jó, de a gyermekeink is hálásak lesznek majd érte.

Tovább az eredeti cikkre: Életbiztosítás árak összehasonlítása egy helyen?

Vélemény, hozzászólás?