Egyesítik a Eurosportot és a BT Sportot

Egyesítik a Eurosportot és a BT Sportot olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A BT brit távközlési cég és az újonnan létrejött Warner Bros.…

A teljes cikk itt olvasható:
Egyesítik a Eurosportot és a BT Sportot

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A BT brit távközlési cég és az újonnan létrejött Warner Bros. Discovery egyesítik sportos érdekeltségeiket, közös vállalatot hoznak létre a Eurosportból és a BT Sportból. A cél, hogy hatékonyabban vehessék fel a versenyt az Egyesült Királyságban és néhány európai piacon is komoly pozíciókkal rendelkező Sky Sporttal.

A két anyacég még februárban kezdte meg az egyeztetéseket, amelyek eredményeként egy 50-50 százalékban tulajdonolt vegyesvállalat jön létre. Az új társaságban mindkét anyavállalat egyenlő szavazati jogokkal bír majd, a BT Sport közvetítési jogai és eszközei pedig átkerülnek a Warner Bros. Discovery-hez.

A BT az ügylet keretében azonnal 93 millió fontot kap, illetve az új társaság bevételeiből még mintegy 540 millió fontra lesz jogosult egy minimum négy éves periódus alatt. A vegyesvállalat nagyon komoly portfólióval rendelkezik majd, a Bajnokok Ligája, Európa Liga, Premier League közvetítési jogai mellett az olimpiai játékok, a legnagyobb teniszversenyek és országúti kerékpáros körversenyek jogaival is rendelkeznek.

A Egyesítik a Eurosportot és a BT Sportot bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Egyesítik a Eurosportot és a BT Sportot

Vélemény, hozzászólás?