Marad az M4 Sporton a Forma-1

Marad az M4 Sporton a Forma-1 olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Aláírták a televíziós közvetítési jogokra vonatkozó szerződést, melynek értelmében a 2025-ös…

A teljes cikk itt olvasható:
Marad az M4 Sporton a Forma-1

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Aláírták a televíziós közvetítési jogokra vonatkozó szerződést, melynek értelmében a 2025-ös idény végéig kizárólag a közmédia közvetíti Magyarországon a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság, valamint a betétprogramok versenyhétvégéit.

Az M4 Sport hét éve, a csatorna indulása óta közvetíti az F1-es viadalokat, melyeknek nézőszáma a televíziós piacon szinte egyedülálló módon tavaly és idén is növekedett. A versenyeket 2022-ben átlagosan több mint félmillió magyar néző követte az M4 Sporton – írja az MTI a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye alapján.

„A Forma-1 az egyik legértékesebb sportjog, nézettsége folyamatosan rekordokat dönt. Ezért nagy büszkeséggel jelentem be, hogy a következő három szezonban, 2025 végéig is a magyar közmédia marad a sorozat kizárólagos otthona. Külön öröm, hogy ezt a bejelentést a Hungaroringen, a Magyar Nagydíj előtt tehetem meg, ami hagyományosan a szezon legnézettebb futama hazánkban” – fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a közlemény szerint, és hozzátette: „az újabb szerződéskötés hatalmas siker a közmédia számára, és egyúttal biztosítja a nézőket, hogy a korábbi években megszokott magas szintű minőségben élvezhetik a sorozat közvetítéseit”.

A 2025 végéig érvényes közvetítési szerződés értelmében az F1-es versenyhétvégék szabadedzéseit, időmérőit, sprintfutamait és nagydíjait is élőben közvetítheti az M4 Sport.

„Évről évre látjuk, hogy a Forma-1 jogtulajdonosa folyamatosan alakít a sorozaton, ezzel növeli a márka népszerűségét. A szabályváltozások és a sprintfutamok bevezetése is működik, folyamatosan nő az F1 nézettsége. Ezzel párhuzamosan mi is a nézői élmény fejlesztésén dolgozunk az M4 Sport csatornánál. Ebben a szezonban újra ott vannak kollégáink az európai futamokon, így exkluzív interjúkkal tudunk szolgálni a rajongóknak közvetlenül a futamok előtt és után. Ráadásul, az M4 Sport+ elindításának az autósport szurkolói is örülhettek, hiszen így a betétfutamok – például az ifj. Tóth Lászlót is foglalkoztató F3-as versenyek – jóval nagyobb arányban kerülnek élőben a képernyőnkre. Sőt, ettől az évtől már a pilótaparádékat is megmutatjuk a versenyek előtt, amivel tovább bővült a kínálatunk” – mondta a közlemény szerint Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

A Marad az M4 Sporton a Forma-1 bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Marad az M4 Sporton a Forma-1

Vélemény, hozzászólás?