MAGYARORSZÁG KEDVENC FÉLMARATONJA: 38. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON

MAGYARORSZÁG KEDVENC FÉLMARATONJA: 38. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

FÉLMARATON: A LEGYŐZHETŐ TÁVOLSÁG Az amatőr futók legkedveltebb és már komoly kihívást…

A teljes cikk itt olvasható:
MAGYARORSZÁG KEDVENC FÉLMARATONJA: 38. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • FÉLMARATON: A LEGYŐZHETŐ TÁVOLSÁG

Az amatőr futók legkedveltebb és már komoly kihívást jelentő futótávja a 21,1 km-es félmaraton. A táv klasszikus szlogenje: „A LEGYŐZHETŐ TÁVOLSÁG”.

A 21 kilométer már rendszeres felkészülést igényel, de a 2-3 órás folyamatos futás szinte mindenki által teljesíthető és egy nagyon fontos mérföldkő a futók életében.

Szeptember 10-én vasárnap mintegy 1100 új félmaratonista „születik” Budapesten, a 38. Wizz Air Budapest Félmaratonon.

Egyre több érettebb korú ember számára sem jelent gondot a 21 km teljesítése. Az idei félmaratonra nevezők 17%-a 50 év feletti, a 70 év feletti futók száma pedig 28 fő.

Nincs gond a félmaratonista utánpótlással sem, hiszen 100 felett van a 18 év alatti nevezők száma. A 21,1 km-en 12 év a részvétel alsó korhatára.

Örvendetes a hölgyek arányának növekedése is, a félmaratonista nevezők 37%-a nő. Ez az arány 1996-ban 12%, 2010-ben 27% volt.

A több mint 5 000 félmaratont teljesítő között ott lesz Manuel Jacoangeli Olasz-, és dr. Marjan Cencen Szlovén nagykövet, Robert Carey a Wizz Air elnöke, Ian Malin a Wizz Air alelnöke és pénzügyi igazgatója, Giacomo Pedranzini a KOMETA ügyvezető igazgatója is.

Gyermeke születése utáni első félmaratonjára készül dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

A művészvilágot Trokán Anna színésznő, Széphalmi Júlia a Madách Színház táncművésze és Bazsinka József Liszt Ferenc-díjas tubaművész képviseli a félmaratonon.

Csapatban, megosztva is teljesíthető 21,1 km. A 800 csapat egyikében ott lesz Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, aki most a budapesti VB „hőség” maratonját teljesítő feleségével, Kovács-Garami Katalinnal alkot egy futópárt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet színeiben.

Az esemény jótékonysági termése –a kiállítóként is jelen lévő 10 karitatív szervezet adománygyűjtő futóinak és a nevezők adakozó kedvének köszönhetően– várhatóan meghaladja az 5 Millió Ft-ot. A Lázár Bence Alapítványért trióban fut Kabát Péter egykori válogatott labdarúgó, Litauszki Róbert (Vasas SC) és Simon Krisztián (Újpest FC) társaságában.

KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK: vasárnap a Duna két partján a Rákóczi és az Árpád híd között szakaszosan útlezárásokra és forgalom terelések lesznek. Ennek részletei itt: https://forgalmivaltozasok.hu/

Az esemény weboldala: https://www.budapestfelmaraton.hu/Letölthető anyagok:
Helyszínrajz
A 38. Wizz Air Budapest Félmaraton útvonaltérképe

 

Tovább az eredeti cikkre: MAGYARORSZÁG KEDVENC FÉLMARATONJA: 38. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON

Vélemény, hozzászólás?