Pátyon nyit új bázist Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata

Pátyon nyit új bázist Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A Gebrüder Weiss Kft. lesz a HelloParks Páty megapark PT2-es raktárcsarnokának…

A teljes cikk itt olvasható:
Pátyon nyit új bázist Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A Gebrüder Weiss Kft. lesz a HelloParks Páty megapark PT2-es raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként jelenleg fejlesztés alatt álló 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe.

A piacon dinamikusan növekvő HelloParks alig két és fél éve indult, de a PT2-es csarnokkal már a 9. spekulatív fejlesztésű épületének kivitelezési munkálatait kezdte meg Magyarországon. A vállalat jelenleg építés alatt álló raktárcsarnokai kizárólag a legmagasabb, Outstanding BREEAM New Construction előírásoknak és az EU Taxonómia követelményeinek megfelelően készülnek, így a PT2 is az elérhető legszigorúbb minősítés megszerzését célozza. Az ipari ingatlan közvetlenül a nemrég használatbavételi engedélyt szerzett, 58 ezer négyzetméteres PT1 szomszédságában épül, amelynek még kiadó területeire szintén előrehaladott bérleti tárgyalások zajlanak.

A start-up szellemiséggel indult, mára a legnagyobb hazai és nemzetközi ipari ingatlanfejlesztőkkel versenyző HelloParks néhány év alatt Magyarországon az első lett az új raktárkínálat tekintetében. Az elmúlt időszak piaci és gazdasági bizonytalanságai ellenére a cég sorra adja át új raktárcsarnokait Budapest körül. A lendületes növekedés az átgondolt és fenntartható fejlesztési koncepciónak, a kedvező üzleti feltételeknek, valamint az ügyfélcentrikus szolgáltatásoknak köszönhető.

A Gebrüder Weiss Kft. 33 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként 2021-ben Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyet, 2022 év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot. A fejlesztésekkel a GW Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget. A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát biztosítja azonosan magas színvonalon ügyfelei részére. A dunaharaszti központban, Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90.000 négyzetmétert.

„A Gebrüder Weiss cégcsoport számára stratégiailag fontos új logisztikai bázis, a meglévő központ mellett az új üzletszerzés kiemelt helyszínévé vállhat – már rövidtávon is-, mind lokációban, mind szolgáltatási szinten igyekeztünk optimális megoldást választani operációnk számára” – mondta Bencsics Balázs, a GW országos logisztikai termékmenedzsere a tranzakció kapcsán.

Sallay Bernadett, a HelloParks senior üzletfejlesztési menedzsere kiemelte: „Mindvégig gyors, hatékony és erősen szakmai egyeztetés zajlott. Mindkét fél előtt világos volt a pontos cél, amelyet egyúttal megfelelő rugalmasságú csapatmunkával sikerült támogatni. Hisszük, hogy egy hosszú és sikeres partneri kapcsolat vette kezdetét az új szerződéssel.”

„Nagy öröm és büszkeség számunkra ez a megállapodás, hiszen kezdeti víziónk köszön vissza a Gebrüder Weiss-szal kötött megállapodásban is. Az egyre élesedő hazai ipari piacon továbbra is a saját utunkat járva törünk előre, amelyhez erős támogatást jelent kiváló és elszánt szakértői csapatunk” – összegezte Pozderka István, a HelloParks üzletfejlesztési igazgatója.

A Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks jelenleg 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magába a vállalat három megaparkjában Fóton, Maglódon és Pátyon. A cég ezen felül további 102 ezer négyzetméter ipari ingatlanfejlesztést indít még el az évben. A tavaly átadott maglódi MG1 és fóti FT1 csarnokok mindössze néhány hónap alatt teltek meg bérlőkkel, az idén elkészült maglódi MG3-as és fóti FT6-os épületekben pedig már több mint 18.000 négyzetméter területre írtak alá bérleti szerződést. Két épület pedig – Budapest vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő modern raktárépülete, az 58 ezer négyzetméteres PT1 Pátyon, valamint a 45 ezer négyzetméteres FT2 Fóton – a közelmúltban szerezte meg a használatbavételi engedélyt. A vállalat emellett idén megkezdte a pátyi PT2-es csarnok előkészítő munkáit, és egy negyedik kulcshelyszínen is építkezésbe kezdett Budapest körül: 60 ezer négyzetméteresre tervezett raktárépületének kivitelezése Alsónémediben várhatóan a pátyi PT2 csarnokkal egy időben, 2024 második negyedévében készül el.

Tovább az eredeti cikkre: Pátyon nyit új bázist Európa egyik vezető szállítmányozási és logisztikai vállalata

Vélemény, hozzászólás?