A V4 országok természeti csodáit bemutató kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

A V4 országok természeti csodáit bemutató kiállítás nyílt a Várkert Bazárban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Különleges fotókiállítás látható a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin. A Föld…

A teljes cikk itt olvasható:
A V4 országok természeti csodáit bemutató kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Különleges fotókiállítás látható a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin. A Föld napja alkalmából nyílt szabadtéri tárlat Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig.

A Visegrádi Csoport (V4) egy 1991 óta fennálló közép-európai együttműködés, egyben földrajzi régió, amely gazdag kulturális örökséggel és látványos természeti kincsekkel büszkélkedhet. A V4-ek szorosan együttműködnek az Európai Unióban, támogatják a térségbeli biztonságot és stabilitást, és közösen népszerűsítik a régiót világszerte. A Visegrádi Csoport 2021/2022-es magyar elnöksége az “Indítsuk újra Európát” mottót választotta, egyik célja segíteni a régió és Európa világjárvány utáni újraindítását, hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra, a klímapolitikára és a zöld gazdasági átmenetre.

Ennek szellemében, a magyar elnökség alkalmából készült el A Visegrádi Csoport Természeti Kincsei fotókiállítás, hogy ízelítőt adjon a V4 régió természeti szépségeiből. Négy ország természeti szépségeit, sokféleségét szinte lehetetlen küldetés néhány képen bemutatni, azonban a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére a V4 országok elismert természetfotósai vállalták ezt a kihívást. A minisztérium a Magyar Természetfotósok Szövetségét, a naturArt-ot kérte fel a projekt megvalósítására. A visegrádi országok legnagyobb természetfotós egyesületei vettek részt a fotók kiválasztásában annak érdekében, hogy minél jobb képeket mutathassunk be Budapesten.

„A természetfotózás csodálatos küldetés. A természet legszebb pillanatainak megörökítéséhez a fotósnak ismernie kell az állatok, növények, tájak minden jellemzőjét, viselkedését és a fényviszonyok változásait egyaránt. Szinte eggyé kell válnia a környezettel ahhoz, hogy elkészíthesse a megálmodott képeket a természet megzavarása nélkül“ – fogalmazott Fáth Péter, a naturArt elnöke, aki egyben a kiállítás kurátora.

Magyarország külképviseleteinek köszönhetően a V4 természetfotók ezen egyedülálló gyűjteményét már világszerte megismerhették az érdeklődők. A hazai közönség a Föld napjához időzítve, a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin gyönyörködhet az erre az alkalomra összeállított képválogatásban. A határokon átívelő fotókiállítás nem csupán bemutatja Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország felbecsülhetetlen természeti kincseit, hanem bátorít is közös értékeink védelmére.

Forrás: Várkapitányság

Tovább az eredeti cikkre: A V4 országok természeti csodáit bemutató kiállítás nyílt a Várkert Bazárban

Vélemény, hozzászólás?