fbpx
William Robot'o Smith

William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

A CAPA-NAGYDÍJ 2021 NYERTESE: SZOMBAT ÉVA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

A CAPA-NAGYDÍJ 2021 NYERTESE: SZOMBAT ÉVA olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Capa Központ 2014-ben alapította meg a Robert Capa Magyar Fotográfiai…

A teljes cikk itt olvasható:
A CAPA-NAGYDÍJ 2021 NYERTESE: SZOMBAT ÉVA

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Capa Központ 2014-ben alapította meg a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat azon alkotók munkájának elismerésére, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a magyar fotográfia bármely területén.  A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot. Az ösztöndíjak és a díj az alkotók további fejlődését és jövőbeni kísérletezésének előmozdítását szolgálja. A Capa-nagydíj 2021 nyertese Szombat Éva. Az ösztöndíjasok munkáiból rendezett kiállítás 2021. október 22. és november 14. között tekinthető meg a Capa Központ Project Roomban. 

A Capa-nagydíj 2020-as zsűrije tavaly októberben három ösztöndíjast választott ki a beérkezett pályaművek alkotói közül, ők hárman egy – koronavírus-járvánnyal nehezített – éven keresztül dolgoztak tovább munkáikon. Bácsi Róbert László Hegyi-Karabah – Hiányzó generációk című sorozatában az évtizedek óta bizonytalan politikai helyzetben billegő, katonai konfliktusok színteréül is szolgáló kaukázusi területen élő emberek sorsát mutatja fel a dokumentarista fotográfia eszközeivel. Szombat Éva Orgazmust kérek, nem rózsát című anyagával a női szexualitást fókuszba téve tabudöntögető, de mégis játékos módon igyekszik a nők társadalmi helyzetére tágabban is reagálni. Turós Balázs pedig A dolgok természete című személyes hangú munkájában demens nagymamáját középpontba helyezve próbál közelebb kerülni az elmúlás örök kérdéséhez, miközben az anyaghoz kötődő saját viszonyát is górcső alá veszi. 

Az ösztöndíjas alkotók munkáját értékelve a Capa-nagydíj 2021 zsűrije Szombat Éva Orgazmust kérek, nem rózsát című projektje mellett döntött. „Az évek során rengeteget változott a viszonyom a szexualitáshoz, és vele együtt a projekt is. Egyre kevésbé volt fontos a tárgy, sokkal jobban érdekelt a tulajdonos és az ő története. Arra kerestem a megoldást, hogyan lehet eljutni odáig, hogy valaki levetkőzze a szexualitással kapcsolatos szégyent, legyőzze a társadalmi konvenciókat és megszabaduljon a káros, örökölt mintáktól. A játékok jelentették a kulcsot az őszinte kommunikációhoz” – emeli ki Szombat Éva. 

A Capa-nagydíj 2021 tárlatot 18 év alatti kiskorúak kizárólag nagykorú felügyelete mellett tekinthetik meg.

Kredit: Szombat Éva: Orgazmust kérek, nem rózsát

The post A CAPA-NAGYDÍJ 2021 NYERTESE: SZOMBAT ÉVA appeared first on Budapest24.

Tovább az eredeti cikkre: A CAPA-NAGYDÍJ 2021 NYERTESE: SZOMBAT ÉVA

További cikkek

Elképesztő reklámot forgatott az Emirates

Elképesztő reklámot forgatott az Emirates olvasható a azutazo.hu weboldalán. A Burdzs Kalifa felhőkarcoló csúcsán álló stewardess-t megkerüli a légitársaság óriási,… A teljes

Máltai inspirációk: Mdina, a csendes város

Máltai inspirációk: Mdina, a csendes város olvasható a azutazo.hu weboldalán. Mdina, más néven Citta Vecchia, Citta Notabile vagy Silent City egy… A

Vélemény, hozzászólás?