3+1 fontos tudnivaló a plasztikai beavatkozásokról

3+1 fontos tudnivaló a plasztikai beavatkozásokról olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Szeretnéd magad jobban érezni a bőrödben, és elgondolkodtál, hogy ehhez akár…

A teljes cikk itt olvasható:
3+1 fontos tudnivaló a plasztikai beavatkozásokról

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Szeretnéd magad jobban érezni a bőrödben, és elgondolkodtál, hogy ehhez akár plasztikai beavatkozásokat vennél igénybe? Mit érdemes tudni a műtétekről, és mit gondolj át, mielőtt nekivágnál a változásnak? Mutatjuk!

#1 A plasztikai sebészetben nincsenek sem nemi, sem életkori korlátok

Bár elterjedt az a nézet, hogy csak nők végeztetnek plasztikai műtéteket, ez egyáltalán nem igaz. Manapság egyre több férfi keresi az olyan beavatkozásokat, mint a zsírleszívás, a mellplasztika eljárásai közül a gynecomastia (emlő korrekció férfiaknál), de sokan kipróbálják az esztétikai beavatkozásokat is, hiszen némi hialuronsav vagy botox alkalmazásával ők is éveket nyerhetnek vissza egy röpke injekciós kezelés segítségével.

A plasztikai műtéteknek emellett nincs valójában korhatára sem. Az elsődleges szempont ugyanis az, hogy a páciens elég egészséges-e ahhoz, hogy alávesse magát a beavatkozásnak. Általánosságban elmondható, hogy a 65 év felettieknél a plasztikai műtétek során jellemzően nem jelentkeznek nagyobb kockázatok, mint a fiatalabbaknál. Bizonyos egészségügyi állapotok viszont, amelyek idősebb korban gyakoribbak lehetnek, kizárhatják a jelölteket a biztonságos műtéti beavatkozások sorából. Ezért is fontos az előzetes orvosi konzultáció.

#2 A beavatkozások nem feltétlenül csak az esztétikáról szólnak

A plasztikai sebészet két kategóriába sorolható, a szépészeti és a rekonstrukciós műtétekre. Míg a népszerűbb beavatkozásokról (orrplasztika, mellnagyobbítás, zsírleszívás stb.) mindannyian hallottunk már, a helyreállító műtétek egy fokkal kevésbé ismertek. Ide tartoznak például az ajakhasadékkal születettek korrekciós műtétei, illetve az égési sérülteken végzett helyreállító műtétek.

Sokan azért választják a műtéti megoldásokat, mert a számukra nem megfelelő megjelenésük komoly pszichés megterhelést jelent, például egy hasplasztika esetében, amikor egy jelentősebb fogyás vagy szülés után nagyobb mértékű hasfali lazaság alakul ki, ami befolyásolhatja akár az önértékelést is. De például a szemhéjplasztikát sem csupán esztétikai okokból lehet elvégeztetni, hiszen a szem körüli erősen megereszkedett bőr csökkentheti a perifériás látást.

Fontos, hogy reális célokat tűzz ki magad elé

A plasztikai sebészet az évek során egyre elfogadottabbá vált, és egyre többen végeztetnek műtéteket azért, hogy magabiztosabbnak érezzék magukat. Bár az álomtest elérése inspiráló lehet, elengedhetetlen, hogy reális elvárásokat támassz, mielőtt bármilyen műtétetnek alávetnéd magad.

A páciens és a plasztikai sebész közötti világos kommunikáció elengedhetetlen ahhoz, hogy az orvos pontosan fel tudja mérni, mit szeretne a páciens, és mi az, ami ebből kockázat nélkül megvalósítható. A plasztikai sebészeknek ugyanis nemcsak a beteg elégedettsége, hanem az egészsége is fontos, hiszen ők nem csupán esztétikai szakemberek, hanem betegeik szakszerű ellátására kiképzett orvosok is egyben.

+1 Felelősségteljes választás: Spirit Plasztika

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100%-ig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a személyes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Tovább az eredeti cikkre: 3+1 fontos tudnivaló a plasztikai beavatkozásokról

Vélemény, hozzászólás?