Ünnepeljük idén is négy napon át az államalapítást!

Ünnepeljük idén is négy napon át az államalapítást! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A tavalyi Szent István Naphoz hasonlóan idén is négynapos rendezvénysorozattal ünnepeljük…

A teljes cikk itt olvasható:
Ünnepeljük idén is négy napon át az államalapítást!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A tavalyi Szent István Naphoz hasonlóan idén is négynapos rendezvénysorozattal ünnepeljük Magyarország születésnapját augusztus 18-21. között. A látogatókat a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja, az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékában gyönyörködhetnek az érdeklődők. Az egyes programokkal és rendezvényekkel kapcsolatban érdemes már jó előre tájékozódni a https://szentistvannap.hu/ weboldalon, ahol folyamatosan frissülő információk várnak mindenkit. 

Magyarország születésnapját, az államalapítást idén is négy napon át ünnepeljük. A nyár csúcspontjának számító Szent István Nap rendezvényeire idén augusztus 18-a és 21-e között kerül sor Budapesten. 

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. A hagyományos állami (pl. tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás) és egyházi események (ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet) idén sem maradnak el, de a Szent István Nap rendezvényei számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.   

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig a klasszikus zene gyöngyszemeivel várja az érdeklődőket. A legkisebbeket és szüleiket a Varázsliget színes programkavalkádja, a hagyományos magyar ízek szerelmeseit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, az ínycsiklandó street foodok kedvelőit a Food Truck Show hívogatja majd. A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, történelmünk legnagyobb hősei előtt pedig a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők. 

A kínálatból idén sem maradhat ki a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléje, a Mesterségek ünnepe, de számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyre a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor. 

A tavalyi évben százezrek voltak kíváncsiak a Szent István Nap rendezvényeire, és mintegy 700 ezren nézték meg a programsorozat legkiemelkedőbb eseményét, a tűzijátékot. 2022-ben a tavalyinál is gazdagabb és színesebb programkínálattal ünnepelhetjük Magyarország születésnapját, így a szervezők több mint 20 fővárosi helyszínen várják majd az érdeklődőket augusztus 18-21. között. A helyszínért, a részletes programkínálatért és a folyamatosan frissülő hírekért érdemes figyelemmel kísérni a https://szentistvannap.hu/ weboldal információit. 

Tovább az eredeti cikkre: Ünnepeljük idén is négy napon át az államalapítást!

Vélemény, hozzászólás?