Ukrán menekülteknek segít a Work Force

Ukrán menekülteknek segít a Work Force olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A tegnap hajnalban kitört ukrán-orosz háború menekültjeinek segít a Work Force…

A teljes cikk itt olvasható:
Ukrán menekülteknek segít a Work Force

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A tegnap hajnalban kitört ukrán-orosz háború menekültjeinek segít a Work Force HR szolgáltató. A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság az ukrán-magyar határra kitelepült helyszíneken segítene a menekülteknek: egyrészt munkásszállásaikon férőhelyet biztosítanak számukra, másrészt – igény esetén- végzettségüknek megfelelő munkahely keresésében is segítenék őket. Saját, ukrán állampolgárságú munkavállalóik egyenes ági rokonaikat is szállással, valamint egyénre szabott támogatással segítik Magyarországon, amennyiben menekülni kényszerülnének.

Mint arról a hírügynökségek már világszerte beszámoltak, Vlagyimir Putyin tegnap hajnalban támadási parancsot adott ki Ukrajna ellen. Az orosz haderő a beszámolók szerint tüzet nyitott Ukrajnára, több ukrán nagyváros és vonzáskörzeteik is tűz alá kerültek. A civil lakosság egy része menekül. Nekik, vagyis a menekülő civileknek ajánlja fel segítségét a Work Force HR szolgáltató, akinek kölcsönzött munkaállományának közel fele már jelenleg is ukrán munkavállalókból áll. A cég a magyar-ukrán határra is kitelepülve kínálja fel a lehetőséget azoknak a menekülteknek, akik hosszabb távon terveznek hazánkban maradni és munkát vállalnak, hogy rendelkezésre álló munkásszállóikon szállást, ellátást biztosítanak számukra már abban az időszakban is, amíg a munkahely kiválasztása, és a tényleges munkába állás megtörténik. Alapvetően a külföldi munkavállalók csak abban az esetben kapnak szállást ezeken a munkásszállásokon, amikor már a munkaviszony létrejött, ezen a feltételen enyhít most a Work Force a rendkívüli helyzet miatt. A kitelepülés előkészületei jelenleg is zajlanak, a tervek szerint Záhony térségében várják majd a HR szolgáltató kollégái a menekülteket. A Work Force-nak jelenleg többszáz férőhelyes munkásszálló kapacitása áll rendelkezésre az országban, ennyi férőhely erejéig tudnak tehát szállást, ellátást biztosítani az érkezőknek.

„Mivel kölcsönzött munkavállalóinkon keresztül rendkívül érintettek vagyunk a most kirobbant ukrán-orosz konfliktus kapcsán, a híreket olvasva azonnal cselekedni kezdtünk. Lehetőségeinknek megfelelően szeretnénk segíteni az ukrán menekülteknek, jelen pillanatban a szállás, és a kieső munka pótlása a legfontosabb, amiben segíthetünk, és ezt meg is tesszük. Bízunk benne, hogy sokan gondolkoznak hasonlóan hazánkban, és versenytársaink, egyéb szektorok képviselői is végiggondolják, miben, hogyan lehetnének a menekültek segítségére ebben a kritikus helyzetben” – mondta el a felajánlás kapcsán Czellecz Zoltán, a Work Force HR szolgáltató cégvezetője.

A Work Force saját, belső kollégái között is több ukrán állampolgárságú munkatárs dolgozik, az ő közvetlen családtagjaiknak is ingyenes szálláslehetőséget biztosít a társaság egy hónapig Magyarországon, megoldja a szállásra szállításukat a határtól, valamint személyre szabott elhelyezkedési konzultációt és egyéni igényekhez igazított további támogatásokat nyújt nekik, amennyiben menekülni kényszerülnének.

A Ukrán menekülteknek segít a Work Force bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ukrán menekülteknek segít a Work Force

Vélemény, hozzászólás?