Új Agatha Christie-sorozatok a Network4-nél

Új Agatha Christie-sorozatok a Network4-nél olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Fifth Season gyártócéggel kötött megállapodás alapján a Network4 csatornáin lesz…

A teljes cikk itt olvasható:
Új Agatha Christie-sorozatok a Network4-nél

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Fifth Season gyártócéggel kötött megállapodás alapján a Network4 csatornáin lesz először látható az az öt, 2-3 részes minisorozat, melyek Agatha Christie kevésbé ismert, de annál izgalmasabb történeteit dolgozzák fel. A krimi királynőjének új köntösbe öltöztetett klasszikusaiban John Malkovich, Hugh Laurie, Rufus Sewell, Kaya Scodelario, Rupert Grint, Anya Chalotra, Bill Nighy, Matthew Goode, Will Poulter és Conleth Hill is látható lesz.

Az öt minisorozat között van a Murder Is Easy (Könnyű gyilkosság / Gyilkolni könnyű). Az 1982-es amerikai feldolgozás után 2009-ben készült egy Miss Marple-t is a történetbe helyező brit verzió, de az 1939-es eredeti regényhez ez a 2023-ban forgatott, kétrészes változat áll a legközelebb. Az 1954-ben játszódó történetben egy nigériai férfi a vonaton beszélgetve szerez tudomást egy olyan faluról, aminek lakosságát sorozatgyilkos tizedeli. Amikor az információt átadó idős asszonyt később holtan találják, a férfi a gyilkos után ered. Főszereplők: David Jonsson, Morfydd Clark, Penelope Wilton, Sinead Matthews, Tom Riley és Douglas Henshall.

Szintén megtalálható az új sorozatok között a Why Didn’t They Ask Evans? (Miért nem szóltak Evansnek?) című történet feldolgozása. A 2011-ben készült előző verzió Miss Marple-t tette meg főszereplőnek, pedig eredetileg ehhez a csavaros történethez sincs semmi köze. Christe regényben (és ez a háromrészes, új adaptáció) a marchbolti plébános fia és nagyvilági életet élő barátnője egy haldokló férfire találnak rá a golfpályán, aki utolsó leheletével a címadó kérdést teszi fel nekik.

A botcsinálta nyomozók ki akarják deríteni a rejtélyt, de hamarosan ők maguk is üldözötté válnak. A minisorozat érdekessége, hogy a Dr. House-ból ismert Hugh Laurie írta a forgatókönyvét, sőt, ő maga rendezte is, és egy szerepet is bevállalt a történetben. Főszereplők: Will Poulter, Lucy Boynton, Maeve Dermody, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Emma Thompson és Conleth Hill.

A minisorozatok között van az Ordeal by Innocence (Az alibi). A Miss Marple-sorozatban ez a történet is szerepelt annak ellenére, hogy nem a világ leghíresebb nyugdíjas nyomozója volt az eredeti alkotás főhőse. Ez a négyrészes sorozat közelebb áll az írónő eredeti történetéhez, és szerepel benne egy meggyilkolt, vagyonos örökösnő, a gyilkossággal gyanúsított fogadott fia, egy titokzatos ismeretlen, aki tudja, ki a valódi gyilkos, és egy megözvegyült férfi, aki gyanúsan hamar talált magának új feleséget. Főszereplők: Bill Nighy, Anna Chancellor, Morven Christie, Alice Eve, Matthew Goode és Ella Purnell.

A The ABC Murders (Az ABC-gyilkosságok) is feltűnnek majd az új sorozatok között. Agatha Christie leghíresebb detektívje, Hercule Poirot egyik története, amit a klasszikus, David Suchet-féle sorozat is feldolgozott, igaz, csak 100 percben. A legújabb, hamarosan képernyőre kerülő változat 240 perces, azaz négyórás, és szorosabban követi az eredeti szöveget, mint az előd.

A társadalmi feszültségektől terhes harmincas években játszódó történet szerint Poirot egy A.B.C.-gyilkos néven elhíresült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a holttestek mellett hagyott ABC Vasúti menetrendről kapta a nevét. Ebben a változatban az ikonikus bajusz tulajdonosa David Malkovich lett. Főszereplők: John Malkovich, Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Jack Farthing és Anya Chalotra.

A minisorozatok között lesz még a The Pale Horse (Bűbájos gyilkosok). Ez egy újabb olyan adaptáció, aminek az előző változatában indokolatlanul szerepelt Miss Marple, de a legújabb, háromrészes feldolgozásban már nem látható. A történet középpontjában egy fiatal nő halála utáni nyomozás áll. Az áldozat cipőjében találnak egy listát, nevekkel, és a kérdés nemcsak az, hogy ki ölte meg a nőt, de vajon ki írta a listát, kik szerepelnek rajta és mégis miért? Főszereplők: Rufus Sewell, Sean Pertwee, Bertie Carvel, Kaya Scodelario, Sheila Atim, Rita Tushingham és Kathy Kiera Clarke.

A Új Agatha Christie-sorozatok a Network4-nél bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Új Agatha Christie-sorozatok a Network4-nél

Vélemény, hozzászólás?