Szebényi Dániel – Vigasztaló

Szebényi Dániel – Vigasztaló olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Szebényi Dániel önálló projektjének bemutatkozó dalát, a Vigasztalót, a DAL 2023-ban…

A teljes cikk itt olvasható:
Szebényi Dániel – Vigasztaló

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Szebényi Dániel önálló projektjének bemutatkozó dalát, a Vigasztalót, a DAL 2023-ban hallhatta először a közönség. Most a Szepesi Matyival közösen alkotta szerzeményhez videoklip is készült, Lehel Olivér rendezésében.

 

Eredetileg Dani, Szepesi Matyival írta meg egy késő decemberi éjszakán ezt a dalt, elképzelés szerint, egy szál zongora-énekre. Miután megszületett ez a zongorás változat, azért összeült a banda, hogy eljátszák és egy egészen varázslatos világba repítették el az eredeti verziót, azzal, ahogy a csapat hozzányúlt a zenei anyaghoz. Tulajdonképpen elsőszámú verzióvá lépett elő azonnal. A Gudics ikrek (Marcell és Martin) és Lugosi Dani által alkotott ritmus (és gitár) szekció mellett Gotthárd Misi szólója teszi teljessé a képet.

“Azt gondolom, hogy a legőszintébb ajándék, amit az ember adhat, az az önzetlen szeretet, és a bizalom, a dal is (bár kimondva nem) ezt a témát járja körbe, és keresi az értelmét, vagy éppen azt, hogy milyen az, amikor valamiért nincs.” (Sz.D.)

A hozzá tartozó képi anyaggal a cél az volt, hogy a zene mellé egy olyan videó társuljon, ami nem vonja el a figyelmet a dalról, ugyanakkor egy kis izgalmat is rejt magában. Ezt Lehel Olivér valósította meg ezzel a speckó, animált koncepcióval. 

A lemezről ízelítőt kaphat a közönség Szebényi Dániel 11.17-i koncertjén az Instant-Fogas Komplexum színpadán.

Jegylink: https://tixa.hu/szebenyi-daniel-split-instant

https://www.facebook.com/danielszebenyi

https://www.instagram.com/szebenyi.daniel

Tovább az eredeti cikkre: Szebényi Dániel – Vigasztaló

Vélemény, hozzászólás?