Rekordévre számítanak a táboroztatók

Rekordévre számítanak a táboroztatók olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Habár még csak február van, de az eddigi jelentkezésekből, a gyerekek…

A teljes cikk itt olvasható:
Rekordévre számítanak a táboroztatók

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Habár még csak február van, de az eddigi jelentkezésekből, a gyerekek mentális állapotából és a családok pénztárcájából is biztonsággal arra lehet következtetni, hogy rekordévre készülhet a nyári táboros szakma. A vakációs lehetőségek szervezői már készen állnak, több mint kétszáz táborturnus közül már most is lehet válogatni. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetőjével elemeztük a helyzetet.

A korán ébredő szülők már január hónapban elgondolkodnak, tervezik a vakációt a gyerekeknek, sőt többen már le is foglalták a nyári tábort csemetéjüknek. Az előre gondolkodás abszolút érthető, ennek okairól Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője beszélt.

„Több szempont is a korai táborfoglalás mellett szól, de ha elsőként a materiális oldalról kell megközelítenem, akkor az előfoglalási kedvezményeket említeném. A táborárakat sem fogja elkerülni idén a növekedés, és ezt tudja mérsékelni, sőt a legtöbb esetben teljesen ellensúlyozni a korai táborfoglaláskor kapott kedvezmény. A másik a gyermekek mentális állapota. Egyre több szülőtől halljuk, hogy miközben gyorsan beletanultak a gyerekek a maszkviselésbe, a kötött, iskolai vírusszabályokba, megviseli őket, és a táboroktól várják, hogy visszatérhet a gondtalan gyerekkor, amikor a csemeték maszk nélkül, a való életben és nem online, egymással játszanak.” – mondta el Tóth.

A kínálat már most kiemelkedő, több mint kétszáz táborturnus közül tudnak választani az érdeklődő szülők és gyermekeik. Foglalhatóak kreatív alkotótáborok, tanyás-gazda élménytábor, a Juventus focicsapat magyarországi gyermektábora, rajzfilmes- és indiántábor, de fotóstábor, angoltábor és nyomozótábor is van a kínálatban a teljesség igénye nélkül.

A Táborfigyelő vezetője szerint a rekordév megalapozott a családok költségvetése alapján is. Tóth Béla elmondta, hogy ellentétben az elmúlt évekkel, a szülők tudtak dolgozni, nem volt korlátozás sem a mozgásban, sem a fizetések mértékét tekintve, stabil anyagi helyzetet teremtett a családoknál, míg egyéb tényezők is azt mutatják, hogy nagyobb keret maradhat a többségnél a táborokra.

„Ezt az alapot még inkább megerősíti, hogy egyrészt a SZÉP Kártyákra érkező béren kívüli juttatásokat több módozatban is fel tudják használni a szülők. Idén év végig meghosszabbították az alszámlák közötti átjárhatóságot, azaz példának okáért a vendéglátás fülről is fizethetőek a gyermektáborok, és a táboroztatók több mint harmada már elfogadja a SZÉP Kártyát is fizetőeszközként. Emellett természetesen a személyi jövedelemadó visszatérítése is nagy segítség lesz a szülőknek, hogy idén több táborba tudják íratni csemetéjüket a vakáció ideje alatt.”

A Rekordévre számítanak a táboroztatók bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Rekordévre számítanak a táboroztatók

Vélemény, hozzászólás?