Kategóriák
Friss hírek

Nehezebben éled fel a turizmus

Nehezebben éled fel a turizmus olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Majd egy évig biztosan nem fog helyreállni a budapesti turizmus. Flesch…

A teljes cikk itt olvasható:
Nehezebben éled fel a turizmus

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Majd egy évig biztosan nem fog helyreállni a budapesti turizmus. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint hiába pörög a belföldi turizmus, a kieső külföldi vendégéjszakákat semmi sem tudja pótolni a fővárosban.
Flesch kijelentette: Tavasszal még abban bíztak a szakemberek, hogy szeptemberre helyreáll a fővárosi idegenforgalom, de ma már kijelenthető, hogy 2021 húsvétjáig erre biztosan nem kerül sor.
A veszteség mértéke a szövetségi elnök szerint 20–300 milliárd forint körül lehet az idei évben. Úgy vélte, hogy korai bármit jósolni, de leghamarabb 2022-re sikerülhet az ágazatot teljes mértékben talpra állítani.
A Központi Statisztikai Hivatal múlt pénteki tájékoztatása szerint 2020 júniusában a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma a külföldi vendégek esetén 93, a belföldiek esetén 59 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest – írta a Világgazdaság.

Tovább az eredeti cikkre: Nehezebben éled fel a turizmus

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?