Jézus nyomában járva – Interjú Katarzyna Kozyrával

Don Juan még mindig kopaszodik, Robyn More pedig a fénykép és a joker filmek kritikáját kritizálja, miközben androidra 10 újdonság érkezett ma is, de ez cseppet sem izgatja Csajághy Laurát. Mindeközben Kamen Anev a jófogáson kutatja, hogy lehet-e ott vásárolni pár kiló kvantumfölényt, a milliomos Dancsó Péter pedig rájött, hogy az esőerdő valójában nem is termel oxigént. Kell még mára ennél több? Lássuk csak, akkor itt van egy még frissebb: Jézus nyomában járva – Interjú Katarzyna Kozyrával »»

Katarzyna Kozyra a mai lengyel kortárs művészet egyik legelismertebb alkotója. 1997-ben készített Női és Férfi fürdő című videóinstallációi, amelyek rejtett kamerás felvételeket mutatnak a Gellért Fürdő meztelen vendégeiről, hatalmas botrányt kavartak. A Ludwig Múzeum több alkalommal mutatta be munkáit, ahova legújabb alkotásával, a Jeruzsálem-szindróma témáját feldolgozó, Jézus nyomában című filmjével tért vissza.

3_looking_fo_jesus_katarzyna_kozyra_courtesy_of_katarzyna_kozyra_foundation_600.jpgKatarzyna Kozyra: Jézus nyomában, 2018; egycsatornás digitális HD videó (részlet) | Fotó: a Katarzyna Kozyra Alapítvány jóvoltából[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

Tovább is van, itt találod a teljes cikket: #Ludwig Múzeum / Jézus nyomában járva – Interjú Katarzyna Kozyrával