Itt ünnepeld a gin világnapját!

Itt ünnepeld a gin világnapját! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Borókás italkülönlegességek a Gin Market Budapesten Budapestre is megérkezett a világot…

A teljes cikk itt olvasható:
Itt ünnepeld a gin világnapját!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Borókás italkülönlegességek a Gin Market Budapesten

Budapestre is megérkezett a világot meghódító gin-őrület: a Bálna ad otthont az első nagyszabású hazai fesztiválnak, a Gin Market Budapestnek, amelyen a borókás italé lesz a főszerep. Június 10. és 12. között az ital rajongói egy rendhagyó eseményen ismerkedhetnek meg a legkiválóbb hazai és külföldi márkák gin- és tonikkülönlegességeivel. 

Az angol királynő kedvence, eredetileg gyógyszerként használták és a közhiedelemmel ellentétben nem is az angolok találmánya, hiszen már a 17. századi Hollandiában fogyasztották. 

A gin világhódító útja évszázadokon át ívelt, a ginláz pedig végre Budapestet is elérte: júniusban háromnapos fesztivál keretein belül ízlelhetik meg a legizgalmasabb borókás italokat az érdeklődők, és kóstolhatnak bele a ginek lenyűgöző világába. 

„A gin sikeréhez kellett az is, hogy ez a fanyar borókás ital rendkívül izgalmas és sokoldalú: létezik olyan gin, amely 31 különböző gyógy- és fűszernövényt tartalmaz, vagy épp uborka- és rózsaesszenciát, levendulát, citromfüvet, feketeborsot, cseresznyefavirágot. Egy legenda született, amit a prémium minőségű tonikok koronáztak meg, és emelték a gin-tonikot a világ legtrendibb koktéljai közé.” – árulta el Maros Róbert, a Gin Market Budapest társszervezőjének, a Bistro Reklámügynökségnek az alapítója.

De vajon minek köszönhető a gin egy ideje tapasztalható népszerűsége, avagy a GIN-BOOM?

„2009-ben a trendi nyugat-londoni ginlepárló, a Sipsmith megnyert egy történelmi, kétéves jogi csatát, aminek köszönhetően törvényes jogot kaptak a lepárlók arra, hogy kis mennyiségben gyártsanak és értékesítsenek gint. Innentől kezdve megindulhatott a kis gingyártók felvirágzása, ami Magyarországra is megérkezett: a nagy világmárkák mellett ma már számos hazai kézműves és craft gin hódít a piacon, amelynek javával találkozhatnak majd a ginrajongók júniusban.” 

A Gin Market Budapesten a látogatók a kiállítók standjainál felfedezhetik a hazai és külföldi márkák legkiválóbb ginjeit a megfelelő tonikpárosítással vagy akár koktél formájában, az igazi rajongók pedig masterclassokon merülhetnek mélyebbre a ginek világában. A légkör vidám és pezsgő, és ahogy a nappal éjszakába fordul át, a Yellow rezidens DJ-je alapozza meg a hangulatot. 

A ginfesztiválon az is kiderül, hogy a Bártender Szövetséggel együtt indított versenyen melyik ital lesz a Gin Market hivatalos koktélja, az X-Faktor tavalyi legjobb női énekese, Kocsis Paulina pedig izgalmas bejelentésre készül.

További információk:

www.ginmarket.hu

https://www.instagram.com/ginmarketbudapest/

https://www.facebook.com/ginmarketbudapest

Tovább az eredeti cikkre: Itt ünnepeld a gin világnapját!

Vélemény, hozzászólás?