Gasztroterasszal indítja a szezont a Danubius Hotel Helia

Gasztroterasszal indítja a szezont a Danubius Hotel Helia olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Danubius Hotel Helia újjászületett Duna-parti – kutyabarát –, terasszal, új…

A teljes cikk itt olvasható:
Gasztroterasszal indítja a szezont a Danubius Hotel Helia

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Danubius Hotel Helia újjászületett Duna-parti – kutyabarát –, terasszal, új étlappal és érdekes programokkal indítja a nyári szezont a fővárosiaknak és a Budapestre látogatóknak. Mindez része a Helia megújulási folyamatának, tavasszal adták át a szálloda megújult „okos rendszerrel” felszerelt szobáit.

Megnyílt a Danubius Hotel Helia terasza, ahová nemcsak a szállóvendégeket, hanem a budapesti lakosokat, Budapestre látogató külföldieket is várják. Szeretnék, ha nem csak a szálloda lakói, hanem a családok, kutyások, fiatalok is birtokba vennék a nyáron ezt a különleges helyszínt.

A Duna-part közvetlen szomszédságában street food és bisztró ételek, hideg italok, új koktélok, beszélgetős sarkok és napozó ágyak is várják a vendégeket. Pénteken és szombatonként lágy lounge zene fogadja az ide látogatókat, ahol a gasztro élvezetek mellett, minden a pihenésről szól.

A terasz különlegessége, hogy a belváros szívében, de mégis zöld környezetben tudunk a slow living életérzésnek hódolni. A Helia teraszának gasztronómiai kínálata a nyári időszakhoz illeszkedik, új, saját étlappal.

„Hatalmas, napsütéses terület a Helia terasza, ahol adott a Duna-parti hangulat, a zöld környezet, a finom ételek és a hűsítő italok. Az ételek és italok kialakításánál a fő hívószavak a street food, a szezonalitás és a trendek, azaz az itthon legnépszerűbb szabadtéri ételek kiválasztása voltak. Így kerültek az étlapra a burritok (húsos és vegetáriánus), a halas ételek (halas tál, rákfasirt fokhagymás ráknyárssal), de magyaros kínálattal is készülünk, mint a lángos, desszertnek pedig a spanyolok kedvencét, churrost ajánlunk. Mindez a frissítő, jéghideg italokkal teszi teljessé a nyári estéket. Minden pénteken és szombaton 18:00 és 22:00 között Dj biztosítja a kellemes lounge zenét.” – mondta el a Danubius Hotel Helia szállodaigazgatója Heréb István.

A szállodaigazgató hozzátette:  „Folyamatosan újítjuk meg szolgáltatásainkat és fejlesztjük szállodánkat. 2023 májusában került átadásra a Danubius Hotel Helia egyik épületszárnya 51 új szobával, hogy a mai igényeket teljességgel kielégítő környezetben pihenhessenek a vendégek.”

A Helia szobáinak felújításakor egy modern, a már korábban megújult közösségi terekhez illeszkedő szobatípust szerettek volna kialakítani. A belsőépítész az a Nathalie Rottenburg volt, aki a Helia korábbi megújulásait is tervezte.

A szobák „okos rendszerrel” lették felszerelve, ami nem csak a vendégélmény fokozására, hanem az energiagazdálkodás miatt is fontos lépés a Danubius Hotels életében. Az okos rendszer azt jelenti, hogy távolról akár a recepcióról irányíthatóak a szoba elektromos berendezései és minden fogyasztás mérhető, így az adatok értékelése során megfelelő intézkedéseket lehet hozni az energia takarékosság jegyében.

k.e.

Tovább az eredeti cikkre: Gasztroterasszal indítja a szezont a Danubius Hotel Helia

Vélemény, hozzászólás?