Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal!

Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az outdoor sportok szerelmesei július 16. és szeptember 17. között teljesíthetik…

A teljes cikk itt olvasható:
Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az outdoor sportok szerelmesei július 16. és szeptember 17. között teljesíthetik a „Fuss az erdész szemével!” elnevezésű terepfutó sorozat 9. kihívását, aminek a kezdő- és végpontja a Budakeszi Vadaspark bejárata előtt található, és a környéken található vadaskerten vezet át. 

A sorozat aktuális, 9. kihívása újra a Pilisi Parkerdőbe invitálja a futókat. Az útvonal ismét a Budai-hegységben található, ezúttal a Budakeszi Vadaspark környékén elterülő erdőkben. A Budakeszi Vadaspark főbejáratánál induló kör 12 kilométer hosszú, 275 méteres szintkülönbséget tartalmaz, és bepillantást nyújt Budapest környékének egyik ökológiai szempontból igen gazdag erdőterületébe. Az útvonal első fele a Budakeszi Vadaspark szomszédságában található és hazai nagyvadfajainkban bővelkedő vadaskerten vezet át, ahol különösen nagy esélye van a résztvevőknek megpillantani vadfajaink valamelyikét. 

A „Fuss az erdész szemével!” sorozat az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztály „Sportolj tudatosan az erdőben!” nevű programsorozatának része, célja pedig, hogy az outdoor tevékenységek kedvelői sportolás közben olyan érdekességeket figyeljenek meg és összefüggéseket vegyenek észre, amik révén jobban megismerhetik sporttevékenységük környezetét, az erdei élővilágot.

A mostani terepfutó kihívást teljesítőknek a Budakeszi Vadaspark főbejáratához visszaérkezve a Vadaspark emblematikus faragott szarvasánál kell egy szelfit készíteniük, majd a fotót beküldeni az erdeisportok@oee.hu e-mail címre.

A részletes ismertető és a letölthető track ezen a linken érhető el: https://www.oee.hu/sportolj-tudatosan-az-erdoben

  • Sportolj tudatosan az erdőben!

Az elmúlt években kiugróan megnőtt az erdei sportok népszerűsége. A terepfutás az egyik legelterjedtebb outdoor sportággá vált. Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával éppen ezért indította útjára a „Sportolj tudatosan az erdőben!” programot. Ennek egyik elemeként a „Fuss az erdész szemével!” keretében minden évszakban egy-egy erdei útvonal kerül kijelölésre, ami bármikor teljesíthető úgynevezett „instant” kihívás formájában. A honlapról letölthető tracket vagy a QR-kóddal ellátott, fákra erősített irányjelző táblákat követve, a kiegészítő információkat elolvasva egy ismeretterjesztő erdei futókalandban vehetnek részt a vállalkozó kedvű sportolók.

A kép a forrás: Pilisi Parkerdő

Tovább az eredeti cikkre: Fuss az erdész szemével és szelfizz a szarvassal!

Vélemény, hozzászólás?