Duplán díjazta a Visa az Erstét

Duplán díjazta a Visa az Erstét olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Két díjat is hazavitt az Erste a Visa Awards magyar díjátadójáról.…

A teljes cikk itt olvasható:
Duplán díjazta a Visa az Erstét

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Két díjat is hazavitt az Erste a Visa Awards magyar díjátadójáról. A kártyatársaság az Erste hűségprogramját találta a legjobbnak, és a bank kapta az idén először kiosztott Visa-Portfolio ESG Banking Award elismerést is. Az EY tanácsadócég az Erste fenntarthatósági programját minősítette a legjobbnak a magyar bankok között.

„Büszkeséggel tölt el a Visa Awardson elért eredményünk. Ezeket a díjakat az a szakmai értékelő és kutató munka emeli magas szintre, amely az odaítélésüket megelőzi. Olyan objektív elismerést jelentenek, amelyek hiánypótlóak a magyar piacon” – hangsúlyozta Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója a kedd esti eredményhirdetést követően.

Az Erste két kategóriában kapott díjat. A Visa #1 Loyalty Program elismerést a bank hűség- és kedvezményprogramjai kapták meg, részben az egyedülálló George Moneyback kedvezményprogram, amely révén immár több mint 250 millió forint pénzvisszatérítésben részesültek az Erste ügyfelei. A George Moneyback személyre szabott ajánlatokat kínál az ügyfeleknek a vásárlásaik alapján, és automatikus pénzvisszatérítést ad nekik, ha élnek a lehetőségekkel. A programban az Erste összes betét- és hitelkártyájával részt lehet venni, a pénzvisszatérítés a kártyák egyéb kedvezményein felül jár az ügyfeleknek.

A Visa a régió öt országának 44 legnagyobb bankjánál vizsgálta a hűségprogramokat, a felmérés a lakossági, a prémium és a kis- és középvállalati szegmensek egyedi értékajánlatainak összegyűjtésére és kategorizálására terjedt ki. A kutatás során azt vizsgálták, a bankok mennyi extra szolgáltatást biztosítanak ügyfeleiknek – beleértve a biztosításokat, az automatikus részletfizetési lehetőségeket és a hűségpontok gyűjtésének lehetőségét. Az Erste esetében így nem csupán a George Moneyback, vagy a WizzAir hitelkártya egyedi ajánlata jelentett előnyt, de a bank EasyPay programja is, amely a 20 ezer forint feletti vásárlásoknál lehetőséget teremt részletfizetésre a hitelkeret terhére, amely utólag, a mobilapplikáción keresztül, néhány egyszerű lépésben választható.

A Visa-Portfolio ESG Banking Award elismerés odaítélésekor az EY tanácsadócég értékelte a bankok fenntarthatósági programjait, melyek kapcsán további témaköröket határoztak meg és azok fontossága szerint súlyozták a pontszámokat. Az Erste kimagasló pontszámot ért el átfogó stratégiájával, hiszen a banknál a környezeti és társadalmi szempontok figyelembevétele olyan prioritás, amelyet igyekszik beépíteni a mindennapokba. Az Erste öt év alatt 70 százalékkal csökkentette kibocsátását. A pénzintézet mára a száz fiókból álló hálózata egészének, és a székházának az áramellátását is zöld energiából biztosítja, és megkezdte gépjárműparkjának cseréjét is, 2030-tól már csak elektromos hajtású járműveket üzemeltet.

Az Erste a hitelezésben is igyekszik minél inkább érvényesíteni a fenntarthatósági szempontokat. A bank célkitűzése, hogy 2026-ra a teljes vállalati hitelállománya negyedét környezeti célt szolgáló beruházások adják. Az osztrák bankcsoport mindezeken felül 2030-tól nem finanszíroz szénalapú energiaelőállítást. Az Erste Csoport azt vállalta, hogy 2050-től már a hitelezése is karbonsemleges lesz, vagyis megszünteti azt a kibocsátást is, amit esetlegesen az általa finanszírozott projektek okoznak.

Tovább az eredeti cikkre: Duplán díjazta a Visa az Erstét

Vélemény, hozzászólás?