Az üzleti élet személyi edzője: ebben segít a business coaching

Az üzleti élet személyi edzője: ebben segít a business coaching olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A coaching napjainkban rendkívül népszerű téma – egyre többen szeretnének képzés…

A teljes cikk itt olvasható:
Az üzleti élet személyi edzője: ebben segít a business coaching

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A coaching napjainkban rendkívül népszerű téma – egyre többen szeretnének képzés útján coachként dolgozni, és egyre több lehetősége van azoknak is, akik coaching szolgáltatást vennének igénybe. Ám ez a nyelvünkbe szépen belesimult angol kifejezés önmagában nem jelent sokat, ha nem tudjuk, mi a célunk vele. Pszichológiai segítség, üzleti tanácsadás, kötetlen beszélgetés? A coaching jóval több ezeknél. Tudd meg te is, milyen előnyökkel jár ez a módszer az üzleti életben!

Felbecsülhetetlen önismeretet ad

 Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból, maximálisan ismernünk kell a saját képességeinket, ahogy a korlátainkat és fejlesztendő területeinket is. Egy mindenre kiterjedő business coaching szolgáltatásnak szerves részét képezi az erősségek és gyengeségek feltárása is. Melyek azok a feladatkörök, amelyekben valósággal szárnyalsz, minden különösebb erőfeszítés nélkül? Mi az, amit fontos megcsinálnod, de valamiért mindig nehézséget okoz vagy elakadsz? Egy felkészült üzleti coach segít megismerni az úgynevezett szakmai személyiségedet, annak minden erősségével, és eddig kiaknázatlan kompetenciáival – majd ezekre építve eszközöket ad, hogy ezt a személyiséget formálva hatékonyan fejlődhess

A starttól a célig visz

Akiknek még nincs tapasztalatuk a coachinggal kapcsolatban, sokszor légből kapott, megfoghatatlan dologként tekintenek rá – pedig nagyon is eredményorientált folyamatról van szó, különösen a business coaching világában. Ha igazán profi szakemberrel dolgozol, elsőként részletesen kikérdez majd arról, milyen célból kérted a segítségét, és a teljes üzleti coaching folyamatot ezekhez a célokhoz igazítja majd. 

A munkahelyen belül is privát sziget

Üzleti coachingot gyakran a munkáltató kér a felelősségteljes pozícióban dolgozó kolléga számára. Ez esetben a coaching egyszerre, összehangoltan visz közelebb a vállalat, és a coachee (aki a coaching fejlesztés kedvezményezettje) személyes szakmai céljaihoz. Egy ilyen folyamat ugyanakkor elkerülhetetlenül bizalmas is, ami sokaknak elsőre nem hangzik jól egy munkahelyi kontextusban. Azt azonban fontos tudni, hogy bárki is rendeli a szolgáltatást, a coach minden esetben titoktartási kötelezettséget vállal. Az alkalmak pedig, bár jól igazíthatók a mindennapi munkarendhez, a legtöbbször külső helyszínen zajlanak.

Tovább az eredeti cikkre: Az üzleti élet személyi edzője: ebben segít a business coaching

Vélemény, hozzászólás?