Állásinterjúra készülsz? Nőként ezeket nyugodtan viselheted!

Állásinterjúra készülsz? Nőként ezeket nyugodtan viselheted! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor az első benyomás rendkívül fontos. Az állásinterjú…

A teljes cikk itt olvasható:
Állásinterjúra készülsz? Nőként ezeket nyugodtan viselheted!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Vannak olyan élethelyzetek, amikor az első benyomás rendkívül fontos. Az állásinterjú kétségtelenül ilyen! Ahhoz, hogy megfelelő képet alakítsunk ki magunkról, nem elég a szakértelmünk, a személyiségünk vagy az értékrendünk megmutatása — a megjelenésünknek is összhangban kell állnia mindazzal, amit képviselünk.

De vajon milyen öltözéket érdemes viselni nőként annak érdekében, hogy a megfelelő benyomást keltsük leendő munkáltatóinkban?

Bár az állásinterjú önmagunk „eladásáról” szól, mégis nagyon fontos, hogy ne legyünk kirívóak. Ugyanis ne feledd: a kevesebb néha több!

Általánosságban véve az eleganciát és a professzionalizmust érdemes ötvöznünk. Ezzel egy olyan pozitív asszociáció kialakítása a célunk, ami azt sugallja: a most látott esztétika, megjelenés és harmónia bizony a leendő munkánk minőségét jelzi előre.

Nőként ehhez a legtöbbször magassarkú cipőt érdemes választani, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magas a sarka, hiszen a magabiztos járás elengedhetetlen a megfelelő összhatás kialakításához.

A női láb eltakarása — vagy éppen megmutatása — kritikus jelentőségű egy állásinterjún, hiszen nagyon jól kell eltalálnunk a ruhadarabot ahhoz, hogy a munkahelyi környezethez illő hatást keltsünk. Ehhez a legbiztosabb választás egy igényes, elegáns nadrág viselése.

Ám nyáron — ha csak a dresszkód nem kívánja meg — érdemes lengébben öltöznünk ahhoz, hogy jobb legyen a közérzetünk, ezáltal az állásinterjún nyújtott szakmai teljesítményünk is jobb eredményt hozhat.

Érdemes azonban vigyázni a szoknya választással: a szoknya hossza kritikus. Semmiképpen se válasszunk túl rövid, sokat sejtető darabot.

Amennyiben nem szeretnénk kockáztatni és mégis a nadrág mellett döntünk, érdemes lehet egy kicsit elegánsabb felsőt választani hozzá, ami akár egy ing, egy blúz vagy akár egy body is lehet.

Itt azonban megint fontos, hogy mellőzzük a csipkés, kirívó változatokat, mert ezek egyáltalán nem illenek egy állásinterjúra — válasszuk a kimértebb, egyszerűbb, visszafogottabb darabokat!

A legjobban pedig talán akkor járunk, ha az elegáns — de vékony — felsőre egy melegebb öltözéket is veszünk, ami lehet akár egy elegáns kardigán vagy egy alkalmi blézer.

Egy ilyen ruhadarabbal több mindent is elérhetünk: 

  1. ha az irodában vagy az állásinterjú helyszínén hideg van, akkor nem fogunk fázni,
  2. egy kissé tompítjuk az elegáns felső hatását, 
  3. valamint a több ruhadarab változó színeinek köszönhetően kreativitást, jó ízlést és egyediséget sugallhatunk.

Egy állásinterjú során ugyanis minden egyes mozzanat, elejtett félmondat vagy esztétikai részlet információt szolgáltat a leendő munkatársaink és főnökeink számára.

A cél tehát az, hogy még azelőtt pozitív képet alakítsunk ki magunkról, mielőtt egy szót is szólnánk!

Ehhez a legfőbb fegyvereink az olyan részletek lesznek, mint a megfelelő hajviselet, a lelkes metakommunikáció és a tökéletes ruhadarabok kiválasztása.

Amennyiben igazán egyedi, frappáns és menő ruhadarabokra vágyunk, célszerű szétnézni a Threee kínálatában is, hiszen a választékban rengeteg olyan darab szerepel, amely tökéletesen alkalmas egy állásinterjún való szereplésre.

Képek forrása: 

unsplash.com és pixabay.com

Tovább az eredeti cikkre: Állásinterjúra készülsz? Nőként ezeket nyugodtan viselheted!

Vélemény, hozzászólás?