Air Cargo News Awards: a Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

Air Cargo News Awards: a Budapest Airport lett az év cargo repülőtere olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Londonban rendezték meg az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air…

A teljes cikk itt olvasható:
Air Cargo News Awards: a Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Londonban rendezték meg az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján a Budapest Airport kapta.

Az elismerés jelentőségét tovább növeli, hogy a Budapest Airport a díjátadón pedig olyan nagy, évi többmillió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a Brussels Airport Company, a szingapúri Changi Airport Group és a Liege Airport. A díjat neves szakmai zsűri értékelése alapján ítélték oda.

A Budapest Airport 2020-ban, 50 millió eurós beruházást jelentő fejlesztésként adta át a BUD Cargo City névre keresztelt légiárukezelő komplexumát azzal a hosszútávú célkitűzéssel, hogy a cargo bázis a teljes Közép-Kelet-Európai régió elosztóközpontjává váljon. A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, a globális trenddel ellentétben pedig 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztusi időszakban 47%-os cargo volumen növekedés figyelhető meg 2019 hasonló periódusában kezelt forgalomhoz, valamint 9,4%-os volumen növekedés tavalyi év azonos időszakához képest, míg a világban 9%-os cargo forgalom visszaesés tapasztalható.

A Budapest Airport fejlesztési programjának részeként 2022 szeptemberében megkezdte a BUD Cargo City bővítését: az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében a bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, melynek köszönhetően a jövőben – a jelenlegi kettő helyett – párhuzamosan már akár négy F kategóriás cargo repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Tervezetten a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő: a Budapest Airport 6500 m²-en tervezi raktárak, irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek létesítését.

Tovább az eredeti cikkre: Air Cargo News Awards: a Budapest Airport lett az év cargo repülőtere

Vélemény, hozzászólás?