A Hillsborough-tragédiában 96-an meghaltak és több mint 700-an megsebesültek focimeccsen. (30 éve)

Ma sem telt el eseménytelenül a nap: A Hillsborough-tragédiában 96-an meghaltak és több mint 700-an megsebesültek focimeccsen.
(30 éve) »» 15 órára hirdették meg a Liverpool FC – Nottingham Forest FA-kupa elődöntőt a Sheffield Wednesday pályáján, a Hillsborough Stadionban. Fél órával a mérkőzés kezdete előtt a kapu mögötti 3-as és 4-es szektor már zsúfolásig megtelt, ám az utcán még mindig szurkolók ezrei várakoztak. A rendőrség megnyitotta a kapukat és a szurkolók beözönlöttek, az előttük állókat nekinyomták a pályát védő vasrácsnak. A bent lévők közül néhányan a rácson keresztül próbáltak átmászni az üres szektorokba, vagy le a pályára. Akinek ez nem sikerült, azt halálra taposták. Az 1600 főre hitelesített szektorokban háromezren is lehettek.
15 órakor elkezdődött a mérkőzés, ám nem sokkal később már halottak, sérültek és pániktól megzavarodott emberek tömege lepte el a játékteret, végül 6 perccel 15 óra után a játékvezető lefújta a mérkőzést.
A kapukat már későn nyitották ki; a halottak száma 96, a sebesülteké 700 fölött volt. 

A cikket itt olvashatod tovább: #Ezenanapon / A Hillsborough-tragédiában 96-an meghaltak és több mint 700-an megsebesültek focimeccsen.
(30 éve)