Biztonságos fesztiválozás: csak annyit költs, amennyit terveztél!

Biztonságos fesztiválozás: csak annyit költs, amennyit terveztél! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A nyári fesztiválszezon a szórakozás, a találkozások, a feltöltődés időszaka. De…

A teljes cikk itt olvasható:
Biztonságos fesztiválozás: csak annyit költs, amennyit terveztél!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A nyári fesztiválszezon a szórakozás, a találkozások, a feltöltődés időszaka. De az élmény csak akkor lesz felhőtlen, ha közben a pénzünk mindvégig biztonságban van – a fejlett digitális fizetési megoldások immár mindenki számára elérhetővé teszik a gondtalan kikapcsolódást.

A fesztiválok két legismertebb pénzügyi kockázata, egyrészt, hogy a készpénznek – bár a legtöbb helyen már nem lehet vele fizetni – a szándékaink ellenére lába kél, ezért nem sok értelme van magunkkal vinni. A másik, hogy a hangulat hevében nemcsak annyit költünk el – akár bankkártyával – amennyit elterveztünk, és csupán utólag döbbenünk rá, hogy a buli anyagi értelemben egy kissé megszaladt. 

A fejlett digitális fizetési megoldások mindkét problémára fesztiválbiztos megoldást nyújtanak. Kezdésnek itt van rögtön a CIB internetkártya: a CIB Visa Internetkártya egy külön kártyaszámlával működik. Így, ha csak annyit teszünk adataink védelmében, hogy online fizetésre, pl. belépőjegy vásárlására használjuk, már sokat léphetünk előre a tudatos bankolásban. Egy internetkártya azzal is a biztonságot szolgálja, hogy csupán négyféle adat található rajta: a kártyatulajdonos neve, a 16 számjegyből álló kártyaszám, a 3 jegyből álló CVC2 biztonsági azonosító szám, illetve a lejárati dátum – de az online vásárláshoz ennyi éppen elegendő. 

A nem virtuális, teljes értékű bankkártyák esetében az alkalmi limitátállítás lehetősége mellett érdemes figyelni a tömegrendezvényektől független, hasznos biztonsági tanácsokra is. A kártyát tartsuk biztos helyen, elkülönítve a PIN-kódtól. A PIN-kódot ne írjuk fel, és legyen elmentve a telefonunkban a kártyatiltáshoz szükséges telefonszám. A CIB Bank mindig készen áll, hogy segítsen a kártyatulajdonosoknak: a CIB24 élőhangú ügyfélszolgálat 0-24 óráig, a hét minden napján, így a fesztiválok alatt is elérhető.

Fizetni ma már mobiltelefonnal, illetve okosórával is lehet, az Apple Pay és a Google Pay révén minden elterjedt platformhoz létezik korszerű, nagy biztonságú fizetési megoldás. Márpedig a mobilt, illetve a telefonhoz kapcsolódó okosórát aligha hagyja otthon, aki fesztiválra indul – ezek az eszközök mindig velünk vannak, kézenfekvő tehát, hogy a fizetést is rajtuk keresztül intézzük. Az Apple Pay bankkártyás fizetést tesz lehetővé a kártya fizikai használata nélkül, iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac eszközön. Akik a CIB Banknál bankolnak, azok az érintéses fizetésre alkalmas CIB Mastercard vagy CIB Visa Inspire bankkártyával tudják használni. Hasonló képességű megoldás a 2022 júliusában a Google Wallet alkalmazásba integrált Google Pay is Android telefonon, okosórán és tableten. Ha veled van az Apple Pay vagy Google Pay-képes okosórád vagy mobilod, a CIB Mastercard vagy Visa bankkártyádat nyugodtan otthon hagyhatod: a CIB Bank a háttérben folyamatosan ügyel rá, hogy amíg te szórakozol, a pénzed mindig biztonságosan elérhető legyen. 

Tovább az eredeti cikkre: Biztonságos fesztiválozás: csak annyit költs, amennyit terveztél!

Vélemény, hozzászólás?