A kisvállalkozók is szeretnek a kanapén ülve számlát nyitni

A kisvállalkozók is szeretnek a kanapén ülve számlát nyitni olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Látványos emelkedést vár a CIB Bank a vállalati online számlanyitások számában…

A teljes cikk itt olvasható:
A kisvállalkozók is szeretnek a kanapén ülve számlát nyitni

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Látványos emelkedést vár a CIB Bank a vállalati online számlanyitások számában

Hozzávetőleg 13 százalékkal nőtt tavaly az új számlanyitások száma a CIB Bank kisvállalati üzletágában, miközben a január elejétől elérhető online számlanyitás is igen népszerű: április 2-án nyílt meg a 150. online számla a pénzintézetnél. A CIB Bank arra számít, hogy az online számlát nyitó új ügyfelek aránya az idei évben látványosan emelkedik majd a kisvállalati üzletágban, miközben a pénzintézet piaci részesedése is tovább nő. 

Sikeres évet zárt tavaly a CIB Bank kisvállalati üzletága: az új számlanyitások száma 2023-ban hozzávetőleg 13 százalékkal emelkedett a megelőző évihez képest, az ügyfélakvizíciók száma alapján pedig a CIB Bank a harmadik helyen végzett a piaci rangsorban, 13 százalék feletti részesedéssel az évi 300 millió és egymilliárd forint közötti árbevételt elérő vállalkozások új számlanyitása körében.

Az idei első negyedév eredményein már a november-decemberben próba jelleggel, januártól pedig teljeskörűen bevezetett online számlanyitás hatása is érzékelhető. Az online csatornát választó és az online számlanyitás feltételeinek megfelelő kisvállalati ügyfelek január elejétől április másodikáig már megnyitották az első százötven folyószámlát a pénzintézetnél, az interneten keresztül nyitott számlák aránya februárban elérte a 11 százalékot.

Az első negyedév adatai szerint az online számlanyitások több mint fele egyéni vállalkozásokhoz kötődik. A kft.-k aránya 40 százalék feletti, a betéti társaságok részesedése pedig néhány százalék. Az adatokból az is látszik, hogy az online szerződő új ügyfelek nagy többsége a CIB Partner Start csomagot választotta. A tevékenységi köröket vizsgálva viszont egyenletes a megoszlás, gyakorlatilag minden ágazat képviselteti magát az online számlanyitást preferáló ügyfelek körében.

„A koronavírus-járvány egyik fontos tapasztalata, hogy a lakossági ügyfelekkel meg lehet szerettetni az online bankolást. A digitalizáció azonban a vállalati oldalon is nagyon felgyorsult. Ez természetesnek is tekinthető, hiszen amit ügyfeleink magánszemélyként megszoktak és megszerettek, azt egy vállalat pénzügyi vezetőjeként is szeretnék megkapni, immár céges szolgáltatásként. A mindennapi pénzügyek elektronikus intézése pedig az online számlanyitással kezdődik” – nyilatkozta Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettese.

Arra számítunk, hogy az online számlanyitást választó kisvállalati ügyfelek aránya az idén ugrásszerűen nő majd, és bízunk abban, hogy az új szolgáltatás hozzásegít bennünket piaci részesedésünk további növeléséhez is” – tette hozzá Fetter István, a CIB Bank Kisvállalati Divíziójának vezetője.

A CIB Bank promóciót is indított az online vállalkozói számlanyitáshoz kapcsolódóan: a március 1. és június 30. között online számlát nyitó kis- és középvállalkozói ügyfelek 50 ezer forintos jóváírást kaphatnak, ha a számlanyitást követő első három hónapon belül legalább három alkalommal, tranzakciónként minimum 20 ezer forint értékben utalnak számlájukról.

Tovább az eredeti cikkre: A kisvállalkozók is szeretnek a kanapén ülve számlát nyitni

Vélemény, hozzászólás?