Vakon és magányosan meghalt John Milton, aki William Shakespeare után a legjelentősebb angol költő volt. (345 éve)

Don Juan még mindig kopaszodik, Robyn More pedig a fénykép és a joker filmek kritikáját kritizálja, miközben androidra 10 újdonság érkezett ma is, de ez cseppet sem izgatja Csajághy Laurát. Mindeközben Kamen Anev a jófogáson kutatja, hogy lehet-e ott vásárolni pár kiló kvantumfölényt, a milliomos Dancsó Péter pedig rájött, hogy az esőerdő valójában nem is termel oxigént. Kell még mára ennél több? Lássuk csak, akkor itt van egy még frissebb: Vakon és magányosan meghalt John Milton, aki William Shakespeare után a legjelentősebb angol költő volt. (345 éve) »» Londonban 65 éves korában halt meg.
1667-ben az emberiség bukásáról írt “Elveszett Paradicsom” (“Paradise Lost”) című eposzával vált ismertté. Milton 1642 és 1660 között politikailag is kiállt a köztársaságért a királysággal szemben. I. Károly angol király kivégzése mellett foglalt állást írásaiban, majd a királyság helyreállítása után elégették a könyveit.

Tovább is van, itt találod a teljes cikket: #Ezenanapon / Vakon és magányosan meghalt John Milton, aki William Shakespeare után a legjelentősebb angol költő volt. (345 éve)