Kategóriák
Friss hírek

Zöldülj velünk nyáron is: ismét itt a “Kell ennyi energia?!” kampány

Zöldülj velünk nyáron is: ismét itt a “Kell ennyi energia?!” kampány olvasható a https://bdpst24.hu weboldalon.

Idén harmadik alkalommal szervezi meg a GreenDependent Intézet 9 hetes közösségi…

A teljes cikk itt olvasható:
Zöldülj velünk nyáron is: ismét itt a “Kell ennyi energia?!” kampány

Ahogy a https://bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Idén harmadik alkalommal szervezi meg a GreenDependent Intézet 9 hetes közösségi média kampányát az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán az E.ON Csoport támogatásával. A kampány célja, hogy segítse a háztartásokat a klímaválság kapcsán szükséges cselekvésben, azaz abban, hogy ki mit tehet otthonában az okos energiahasználat és karbon lábnyomának csökkentése érdekében. A kampány során a különböző, háztartászöldítéshez és energiamegtakarításhoz kapcsolódó érdekes, tanulságos cikkek, ötletek és hírek megosztása mellett három kihívást is szervez az Intézet; az ezekben résztvevők közül néhány szerencsést pedig környezettudatos termékekre beváltható ajándékutalványokkal jutalmaz.

A június 29-én kezdődő kampány első három hetének témája a „zöld nyár”, azaz, hogy hogyan tudjuk klímabarát és energiatakarékos módon hűteni otthonunkat, illetve hogyan lehet “zölden” nyaralni és a szabadidőt eltölteni. Ezt követi július 26-tól a “zöld otthon” három hete, ahol a fő háztartási energiamegtakarítási területeket tekintjük át. Végül augusztus 10-től pedig a karbon lábnyom csökkentés kerül a középpontba, a nemzetközi Ökológiai Túllövés Napjához is kapcsolódva. Zárásként a zöld iskolakezdéshez adunk a résztvevőknek segítséget.

Június 29-én az első kihívás is elkezdődik: ennek keretében egy, a tavalyihoz hasonló zöld önismeretről szóló kérdőívet tölthetnek ki a potenciális „energiabajnokok”.

A kampány kihívásaiban bárki részt vehet, aki kedvet érez energiafogyasztásának csökkentéséhez és így aktívan szeretne tenni a klímaváltozás ellen! A megosztott ötletek alkalmazásával a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztás – megéri csatlakozni oldalunkhoz és figyelni a híreket.

Az E.ON EnergiaKözösségek programról bővebben: www.energiakozossegek.hu/ 

A “Kell ennyi energia?!” kampányról: www.energiakozossegek.hu/hu/kell-ennyi-energia 

The post Zöldülj velünk nyáron is: ismét itt a “Kell ennyi energia?!” kampány appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: Zöldülj velünk nyáron is: ismét itt a “Kell ennyi energia?!” kampány

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?