Bringaünnep: ismét jön a Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Bringaünnep: ismét jön a Háromváros Kerékpáros Fesztivál olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Újra készülhetnek a kerékpáros kirándulások kedvelői, hiszen ismét, immár harmadik alkalommal…

A teljes cikk itt olvasható:
Bringaünnep: ismét jön a Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Újra készülhetnek a kerékpáros kirándulások kedvelői, hiszen ismét, immár harmadik alkalommal rendezi meg – május 25-én és 26-án – a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés. Érdemes számításba venni azt is, hogy lesz túravezetéssel egybekötött tekerés a tavaly az Év kerékpárútjának megválasztott Wenckheim-kerékpárúton

A fesztivált szervező Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, Opauszki Zoltán elmondta, mindhárom városban kiváló a kerékpáros infrastruktúra, elnyerték a kerékpárosbarát település címet, és rengetegen használják a biciklit kirándulási és napi közlekedési céllal is; innen jött a fesztivál ötlete három éve.

A teljes, három várost körbetekerő táv 58 kilométer, a résztvevők – a szervezők várakozása szerint jó idő esetén legalább 250-300-an – először Békéscsaba főterére érkeznek meg. Ott a fesztivállal egyidőben zajlik az Open Road Tour motoros felvonulás is, főleg Harley Davidsonokat láthatnak az érdeklődők.

Lesz túravezetéssel egybekötött tekerés a tavaly az Év kerékpárútjának megválasztott Wenckheim-kerékpárúton, valamint lesz BMX-verseny és extrém bringashow is a főtéren.

Forrás: wenckheimkerekparut.hu

Tovább az eredeti cikkre: Bringaünnep: ismét jön a Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Vélemény, hozzászólás?