Versel a villamos – a Vates és a BKK közösen ünnepli a költészet napját

Versel a villamos – a Vates és a BKK közösen ünnepli a költészet napját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kortárs versek csendülnek fel a szerzőik előadásában a 4-es és a…

A teljes cikk itt olvasható:
Versel a villamos – a Vates és a BKK közösen ünnepli a költészet napját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Kortárs versek csendülnek fel a szerzőik előadásában a 4-es és a 6-os villamoson a költészet napja környékén. A Vates művészet inspirálta ruházati márka és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködésében Kemény Zsófi, Simon Márton és Szendrői Csaba költeményeivel találkozhatnak az utasok.

A BKK évek óta „versel” Budapest legforgalmasabb villamosvonalán a költészet napja alkalmából. Idén a Vates művészeti márka és a közlekedésszervező társaság három kortárs szerzővel együttműködve hívja fel a figyelmet a magyar költészet fontosságára és sokszínűségére. Április 11. és 13. között Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, Simon Márton költő és Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, énekes-szövegíró szövegeit hallhatja az utazóközönség az egyik legforgalmasabb fővárosi vonalon, a szerzők előadásában.

A „költészet hete” alkalmából elhangzó versrészletek mind egy-egy városi hangulatot keltenek életre a közlekedési eszközökön. A Vates és a BKK kezdeményezésének célja, hogy egy pillanatra kizökkentse, elgondolkodtassa a Budapesten utazókat. A költészet hete idén rendhagyó módon elsősorban nem a hazai irodalom klasszikusait helyezi előtérbe, hanem kortárs alkotók munkáit ismerteti meg az utasokkal.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. Ehhez a fontos tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és a BKK többnapos kampánya, amelyben a hangbemondáson túl további közös tartalmak is készülnek.

Budapesti Közlekedési Központ

Fotó: BKK/Nyirő Simon

Tovább az eredeti cikkre: Versel a villamos – a Vates és a BKK közösen ünnepli a költészet napját

Vélemény, hozzászólás?