Új Kajla útlevéllel utazhatnak az alsósok az őszi szünetben, akár kisvasúton is

Új Kajla útlevéllel utazhatnak az alsósok az őszi szünetben, akár kisvasúton is olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az idei tanévben új, világoszöld útlevelet kap minden alsós diák, amivel…

A teljes cikk itt olvasható:
Új Kajla útlevéllel utazhatnak az alsósok az őszi szünetben, akár kisvasúton is

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az idei tanévben új, világoszöld útlevelet kap minden alsós diák, amivel a már megszokottak szerint ismét díjmentesen utazhatnak a kisiskolások az őszi szünetben a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain is.

A MÁV-Volán csoport közleményben felidézték: a “Hol vagy, Kajla?” program 2019 nyarán indult el. Idén, a tavaszi és a nyári szünetben összesen közel 168 ezer utazás történt MÁV-Volán csoport járatain valamelyik Kajla termék felhasználásával.

Szombattól, október 28-tól november 5-ig tart az őszi szünet minden iskolás számára. A Kajla útlevéllel a teljes szünet alatt ingyen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton. Ehhez a Kajla útlevél mellett diákigazolványra vagy személyi igazolványra van szükség, amivel kiváltható a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy – ismertették.

Emellett az őszi szünetben is elérhető a “KajlaBalaton24 jegy”. A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb november 5-én éjfélig. A kedvezményes jeggyel ezalatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred-Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-Start Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy-Sümeg közötti vonalain, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

Kajla útlevéllel a “Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy” is megváltható. Az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes, ezalatt egyszeri utazást biztosít Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely között a TramTrain járatokon, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged és Hódmezővásárhely között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain a szakaszhatárig, illetve a szakaszhatártól – jelezték.

A MÁV-Volán csoport felhívta a figyelmet: a korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani, erre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikáción keresztül van lehetőség. Az ingyenes utazás 2. osztályra érvényes, a helyjegyköteles vonatokra a helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyerek részére is. A MÁV-Start és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyerekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a gyerekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így országos besorolású emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén a kiegészítő jegyet a gyerek és a kísérő részére is meg kell váltani.

Idei újdonság az “Ovis kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, mert a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Új Kajla útlevéllel utazhatnak az alsósok az őszi szünetben, akár kisvasúton is

Vélemény, hozzászólás?