Több száz település szeretne a legvirágosabb lenni

Több száz település szeretne a legvirágosabb lenni olvasható a mmonline.hu weboldalán.

349 település összesen 452 pályázattal nevezett a június 15-án zárult Virágos…

A teljes cikk itt olvasható:
Több száz település szeretne a legvirágosabb lenni

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

349 település összesen 452 pályázattal nevezett a június 15-án zárult Virágos Magyarország versenyben. A rövidesen induló, több mint 150 kertész- és tájépítész szakember közreműködésével zajló zsűrizést követően az őszi, ünnepélyes díjátadón derül ki, hogy mely közösségek kapják az elismeréseket.

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit. A növekedésnek csak a pandémia szabott gátat: az elmúlt két évben nem volt lehetőség a versenyt a hagyományos módon megrendezni. Idén azonban a Virágos Magyarország visszatért hagyományaihoz, és újra öt települési kategóriában – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig – várták a pályázatokat, melyeket személyes látogatás során értékel majd a szakmai zsűri.

A Szervezőbizottság örömére idén rekordszámú nevezés érkezett a versenyben: 349 település – köztük 33 határon túli magyar közösség – összesen 452 pályázattal képviselteti magát a megmérettetésben, azaz számos önkormányzat indult a főkategóriákban és a tematikus díjak valamelyikéért is.

A városok és falvak rövidesen induló értékelésében több mint 150 önkormányzati kertész- és tájépítészmérnök, város- és falugondnok szakember vesz részt, valamint a turisztikai szempontú értékelésbe a Tourinform irodák munkatársai is bekapcsolódnak. Idén több mint 10 millió forint értékben osztanak ki kertészeti utalványokat, emellett a szervezőbizottsági tagokat delegáló minisztériumok és szakmai szervezetek díjai, valamint a szponzori díjak is gazdát keresnek – közel 50 díj gazdagítja majd a településeket. Minden közösség elismerő oklevelet és a települési zöldfelületgazdálkodást részletesen kiértékelő szakértői véleményt kap.

A verseny győztesei közül kerülnek ki azok a hazai települések is, amelyek 2024-ben az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe) képviselik majd hazánkat, ahogy idén júniusban Veresegyház, Orfű és Székesfehérvár.

A jövőre harmincéves évfordulóját ünneplő Virágos Magyarország 2022-es győzteseinek kihirdetésére az őszi, ünnepélyes budapesti díjátadón kerül sor.

A Több száz település szeretne a legvirágosabb lenni bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Több száz település szeretne a legvirágosabb lenni

Vélemény, hozzászólás?