Vulkántól vulkánig Celldömölkön

Vulkántól vulkánig Celldömölkön olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság lábánál, Celldömölkön…

A teljes cikk itt olvasható:
Vulkántól vulkánig Celldömölkön

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az öt és fél millió éves bazaltvulkán, a Ság lábánál, Celldömölkön két impozáns turisztikai látványosság fogadja a turistákat. A Kemenes Vulkán Park az ország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő pedig gyógyvizével teszi gazdagabbá az itt kapott élményt.

Az elmúlt évtized harminc legjobban sikerült hazai építészeti alkotásai közé sorolták a Kemenes Vulkán Parkot. A külső mellett a belső megjelenése is kuriózumnak számít: vulkanológiai kiállítást rejt a Ság lábánál fekvő látogatóközpont. Az interaktív kiállításon közel ezer négyzetméteren mutatják be a Föld vulkánosságát, a Kárpát-medence és Magyarország tűzhányóit. A látogatókat megismertetik a vulkánosság jelenségeivel, a könnyebb megértést szimulátorok, érintőképernyők és egy kisfilm is segíti a moziteremben. A kirándulók számára túrákat vezetnek a Ság hegyre, a Sághegyi Múzeumban pedig a hegy történetét mutatják be kialakulásától kezdve a közelmúltban lezajlott bányászatig, és a híres geofizikus, Eötvös Loránd munkásságáig.

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben lévő gyógyvíz nátrium-hidrogén-karbonátos, kloridos típusú, lágy meleg víz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi panaszok enyhítésére. A fürdőkomplexumban hatsávos úszómedence, élményelemekkel ellátott kül- és beltéri gyógyvizes medencék, beltéri termálmedence és oktatómedence áll a vendégek rendelkezésére egész évben.

A fiatalabb korosztályhoz tartozók a fürdő gyermekvilágában szórakozhatnak, ahol óriás anakondacsúszda, pancsolómedence és vízi játszótér várja őket. A strandszezonban a kínálat élményelemekben gazdag strandmedencével, kültéri gyermekpancsolóval, gyermek-csúszdamedencével bővül. Akik a fürdőzés mellett további élményekre is vágynak, azok számára nyújt kikapcsolódást a szaunavilág, a wellness-szolgáltatások, valamint a gyógyászati részleg szolgáltatásai. További információ: Kemenes Vulkán Park, Vulkán Gyógy- és Élményfürdő.

Tovább az eredeti cikkre: Vulkántól vulkánig Celldömölkön

Vélemény, hozzászólás?