Megszületett Katharine Meyer Graham amerikai újságírónő, hírlapigazgató, aki az egyik legbefolyásosabb nő volt az USA-ban. (105 éve)

Megszületett Katharine Meyer Graham amerikai újságírónő, hírlapigazgató, aki az egyik legbefolyásosabb nő volt az USA-ban. (105 éve) olvasható a z ezenanapon.hu weboldalán.

New Yorkban született. A „The Washington Post” és a „Newsweek” tulajdonosa…

A teljes cikk itt olvasható:
Megszületett Katharine Meyer Graham amerikai újságírónő, hírlapigazgató, aki az egyik legbefolyásosabb nő volt az USA-ban. (105 éve)

Ahogy a z ezenanapon.hu beszámolt ma róla: New Yorkban született.
A „The Washington Post” és a „Newsweek” tulajdonosa és kiadója.
Tanulmányait a Chicagói Egyetemen végezte. 1938-tól a „San Francisco News” tudósítója volt, 1939-től 1945-ig a „The Washington Post” különböző rovatainál dolgozott. 1963 és 1973 között a „The Washington Post Co.” elnöke, majd az igazgató tanács elnöke és operatív vezérigazgatója volt. A „The Washington Post” és a „Newsweek” magazin mellett több tv-állomás, és több mint 50 kábeltv-hálózat tulajdonosa volt. 1983-tól az „International Herald Tribune” tanácsának társelnöke volt. A Konferencia Testület, a Szövetséges Városok Tanácsa, a George Washington Egyetem, a Chicagói Egyetem és a Reuters kurátora, 1982-ben a Nemzetközi Fejlesztési Intézet (Brandt-bizottság) Konferenciatestülete Független Bizottságának tagja, 1989-től a Reuters Független Bizottságának, az Amerikai Lapkiadók Szövetségének, az AP Hírügynökség igazgatóságának és az Amerikai Lapszerkesztők Társaságának tagja volt. 1973-ban John Peter Zenger-díjat kapott.

Tovább az eredeti cikkre: Megszületett Katharine Meyer Graham amerikai újságírónő, hírlapigazgató, aki az egyik legbefolyásosabb nő volt az USA-ban. (105 éve)

Vélemény, hozzászólás?