Izgalmas modellekkel népszerűsíti a Kia az elektromos autózást

Izgalmas modellekkel népszerűsíti a Kia az elektromos autózást olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Kia három új, kis- és középkategóriás modellel erősíti szerepét az…

A teljes cikk itt olvasható:
Izgalmas modellekkel népszerűsíti a Kia az elektromos autózást

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Kia három új, kis- és középkategóriás modellel erősíti szerepét az e-autók között: a kifejezetten a millenniumi generációs családoknak szánt EV5 kompakt SUV-vel, valamint két új tanulmánymodellel, a Concept EV3-al az EV9-el.

Az EV5 a Kia kifejezetten elektromos modellekhez tervezett padlólemezén, az E-GMP-n érkezik. Ez a műszaki alap a biztonsági jellemzők fokozásán túl az élvezetes kezelhetőséghez és a kiváló menetdinamikai jellemzőkhöz is komolyan hozzájárul.

Az alapmodell akkumulátorcsomagjának kapacitása 64 kWh, villanymotorja 160 kW teljesítményű, várható hatótávolsága pedig eléri az 530 km-t. A hosszú hatótávú változat 720 km megtételére képes egyetlen feltöltéssel, ugyanez a modell összkerék-hajtással (két villanymotorral), 88 kWh-s akkumulátorral és 230 kW-os kombinált összteljesítménnyel (160 kW elöl és 70 kW hátul) is készül. Az EV5 gyorstöltésre is alkalmas, ezzel akkumulátora mindössze akár 27 perc alatt 30-ról 80%-os szintre tölthető.

Az EV5 tágas, világos utastere tele van csúcsszínvonalú infotainment- és konnektivitási technológiákkal, olyanokkal, amelyek a digitális élet tökéletes élvezetét kínálják minden helyzetben. A háromzónás légkondicionáló rendszer beállításait külön kezelheti a vezető, az első utas valamint a hátul utazók, az “utánfúvó” funkció pedig a légkondicionáló kikapcsolása után, teljesen kiszárítja a rendszer párologtatóját, így elmaradnak a kellemetlen szagok.

Az EV5 környezetbarát, újrahasznosított PET palackokból és bio-műbőrből készült üléskárpitokkal is elérhető. Ez a jellemző tovább fokozza a praktikus, kényelmes és kifejezetten a millenniumi családok igényei alapján megalkotott utastér használati jellemzőkön túlmutató, környezetvédelmi és fenntarthatósági értékeit.

A Concept EV3 a Kia kompakt méretű, praktikus és élvezetesen vezethető elektromos szabadidő-autóinak előképe. Formai és technológiai megoldásai a márka elektromos zászlóshajójának számító EV9 jellemzőit kínálják, kompaktabb és így elérhetőbb formában.

A Concept EV4 négyajtós kialakítása azt sugallja: ez az autó egy szedán. Ugyanakkor a karosszéria vonalvezetése ennél többet sejtet: az elektromos négyajtósok egy alapjaiban új, valóban négyajtós, de a hagyományos szedánok értékein túlmutató innovatív kategóriájának érkezését.

A Concept EV4 “Mind Modes” üzemmódja a pillanatnyi helyzethez igazítja a hangulatvilágítást és a szellőzők formáit. A “Perform” beállítással a vezető minden szükséges információt megkap, ami csak elérhető, ugyanakkor “Serenity” módban egy sor digitális grafika teremt pihentető utastéri hangulatot.

Tovább az eredeti cikkre: Izgalmas modellekkel népszerűsíti a Kia az elektromos autózást

Vélemény, hozzászólás?