Vizes-vb a számok nyelvén 

Vizes-vb a számok nyelvén  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Már javában zajlanak a 19. FINA vizes világbajnokság küzdelmei a magyarországi…

A teljes cikk itt olvasható:
Vizes-vb a számok nyelvén 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Már javában zajlanak a 19. FINA vizes világbajnokság küzdelmei a magyarországi helyszíneken, érdekességképpen összeszedtük, hogy a különböző sportágakban hány nemzet, hány női és férfi sportolója szerepel.

A legnagyobb küldöttsége természetesen az úszóknak van: a Duna Arénában zajló megmérettetéseken 56 ország – illetve a FINA Menekültek Csapata – összesen 532 férfi és 392 női sportolója vesz részt. Legalábbis elméletben, a gyakorlatban ugyanis néhány szövetség még nem érkezett meg Budapestre és több mint 100 úszó nem vette még át az akkreditációját.

vízilabda tornán 22 nemzet száll harcba az világbajnoki trófeáért – értelemszerűen több ország, mint például hazánk is mindkét nemben érdekelt. A létszám a hölgyeknél és az uraknál is 208 fő (16-16 csapat), utóbbiaknál a tartalékjátokosok száma 26, előbbieknél viszont csak 23.

műugrók versenyén 47 nemzet sportolója indul, 125-109 arányban a férfiak vannak többségben.

nyíltvizi úszásban is a férfiak vannak többségben, a Lupa-tavon zajló viadalra 110 férfi és 95 női úszó nevezett, 56 országból – éppen ennyi sportoló azonban még nem érkezett meg Magyarországra.

Műúszásban viszont értelemszerűen a hölgyek létszáma dominál, az előzetesen regisztráló 327 női versenyző mellett 14 férfi induló van a mezőnyben, 44 különböző nemzet képviseletében.

Ami az összesítést illeti: a menekültek csapatával együtt összesen 186 ország vesz részt a vizes világbajnokságon, nemek arányát tekintve 1141 női és 1002 férfi sportoló. 

Tovább az eredeti cikkre: Vizes-vb a számok nyelvén 

Vélemény, hozzászólás?