A Rise Against visszatér a Budapest Parkba

A Rise Against visszatér a Budapest Parkba olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A chicagói punk-rock zenekar két éve járt utoljára Budapesten, most pedig…

A teljes cikk itt olvasható:
A Rise Against visszatér a Budapest Parkba

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A chicagói punk-rock zenekar két éve járt utoljára Budapesten, most pedig itt az idő, hogy visszatérjenek egy ütős koncerttel és a legutóbbi nagylemezük, a Nowhere Generation folytatásaként kiadott kislemez dalaival, valamint legnagyobb slágereikkel augusztus 13-án Budapest Parkba. 

A Rise Against 1999-ben alakult Chicagoban, jelenlegi tagjai Tim McIlrath (ének, ritmusgitár), Joe Principe (basszusgitár, háttérvokál), Zach Blair (szólógitár, háttérvokál) és Brandon Barnes (dobok, ütőhangszerek). A kvartett első két lemeze egy kis független kiadónál jelent meg, meghozva számukra az első sikereket underground körökben, majd a nagy áttörés a major kiadónál megjelentett Siren Song of the Counter Culture-rel érkezett meg. Következő lemezük, a The Sufferer & The Witness már a Billboard 200 10. helyén nyitott, megnyitva a sort a sikerek előtt az azt követő korongoknak is. A Rise Against gyakran szól dalaival a világ igazságtalanságairól és szívesen állnak jó ügyek és szervezetek mellé is, mint például az Amnesty International vagy a PETA. 

Ahogy teszik ezt Nowhere Generation című, listavezető és kritikusok által is elismert kilencedik albumukon is. A Nowhere Generation folytatásaként pedig 2022-ben a zenekar kiadta a Nowhere Generation II-t is: egy lendületes, öt dalt tartalmazó kislemezt, amely a nagylemez által elkezdett kritikus párbeszédet folytatja saját maguk, rajongóik és a világ között. Az öt dalból álló gyűjtemény – amelyet a Nowhere Generation mellett írtak és vettek fel, és amelyen producereként Bill Stevenson (The Descendents, Black Flag) is közreműködött – túlmutat az egészestés elődjén: a krónikus társadalmi, gazdasági és politikai instabilitáson és egyenlőtlenségen, amely áthatja a világot. A Nowhere Generation II annyira harapós, amennyire reményteli és újabb bizonyítéka annak, hogy a zenekar továbbra is meghatározó eleme a modern rocknak. 

A koncertre a jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára lesznek elérhetők április 10. 10 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig április 12-én, 10 órakor indul. 

Tovább az eredeti cikkre: A Rise Against visszatér a Budapest Parkba

Vélemény, hozzászólás?