Kategóriák
Friss hírek

Vinné a TikTok egy részét a Microsoft – gyorsan lezárnák az üzletet

Vinné a TikTok egy részét a Microsoft – gyorsan lezárnák az üzletet olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Megvásárolná a TikTok amerikai, kanadai, ausztráliai és új-zélandi tulajdon- és üzemeltetési…

A teljes cikk itt olvasható:
Vinné a TikTok egy részét a Microsoft – gyorsan lezárnák az üzletet

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Megvásárolná a TikTok amerikai, kanadai, ausztráliai és új-zélandi tulajdon- és üzemeltetési jogát a Microsoft, a társaság szeptember 15-ig le is zárná a tárgyalásokat. Donald Trump amerikai elnök a hétvégén azzal fenyegetőzött, hogy betiltja az Egyesült Államokban a főként a fiatalok körében rendkívül népszerű videómegosztó portált.
A kínai ByteDance vállalatcsoporthoz tartozó TikTok napjainkra közel egymilliárd felhasználóval bír világszerte és csak az Egyesült Államokban mintegy 100 millió felhasználója van az NBCNews.com beszámolója szerint. A videómegosztó szolgáltatás kapcsán azonban komoly adatbiztonsági aggodalmak merültek fel, az elmúlt időszakban több amerikai tisztségviselő is jelezte, hogy attól tartanak, a közösségi oldalt a kínai hatóságok arra használják, hogy adatokat gyűjtsenek amerikai állampolgárokról.
A sajtóban már korábban megjelentek beszámolók arról, hogy a Microsoft átvenné a TikTok működtetését az USA-ban és néhány más országban, azonban most először erősítette meg hivatalosan is a cég, hogy tárgyalásokat folytat erről a ByteDance-el. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel és áron kerül majd a TikTok részben a Microsofthoz, viszont hamarosan válaszokat kaphatunk ezekre a kérdésekre. Az amerikai cég ugyanis jelezte, hogy legkésőbb szeptember 15-ig lezárná a tárgyalásokat, amelyeket felgyorsíthat Donald Trump betiltásról szóló bejelentése is.

Tovább az eredeti cikkre: Vinné a TikTok egy részét a Microsoft – gyorsan lezárnák az üzletet

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?