Villamosított csomagkézbesítés

Villamosított csomagkézbesítés olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport (DHL) szándéknyilatkozatot…

A teljes cikk itt olvasható:
Villamosított csomagkézbesítés

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport (DHL) szándéknyilatkozatot írt alá az áruszállító haszonjárművek villamosításának globális felgyorsításáról.

A tervezett együttműködés lényege, hogy 2023 végéig a Ford Pro több mint 2 ezer elektromos áruszállítót biztosít a DHL részére, amely ezekkel az autókkal szállítja házhoz a küldeményeket. A megállapodás nemcsak a járművekre terjed ki, hanem az elektromos flotta üzemeltetéséhez szükséges megoldások teljes kínálatára is, többek közt a Ford Pro E-Telematika szoftverére és töltési megoldásaira, amelyek a csomagküldés speciális logisztikai igényeit szolgálják: csökkentik a költségeket, optimalizálják a munka hatékonyságát, a járművek rendelkezésre állási idejét, szervizelését és termelékenységét.

A megállapodás révén a DHL már a kezdetektől hozzáfér a Ford Pro innovatív ötleteihez és termékeihez, kiaknázhatja annak digitális és töltési megoldásait, illetve a két vállalat közösen fejleszthet termékeket a DHL tevékenységeihez, amelynek célja 2030-ra elérni a csomagszállításra használt elektromos járművek 60 százalékos arányát a mintegy 27 ezer elektromos haszonjárműből álló globális flottájában. Ezt a célkitűzését most hatásosan támogatja a Ford Pro elektromos modelljeinek választéka, köztük a vadonatúj E-Transit, amely típus június óta már Európában is a legkelendőbb a saját kategóriájában.

A megállapodás értelmében a Ford Pro már le is szállította az első dobozos kialakítású E-Transitokat, amelyek a világ több országában munkába is álltak csomagkézbesítő járműként az év mostani, legsűrűbb időszakában. A gyártó ezenkívül tesztautókat ad át a DHL-nek, és azt is megvizsgálják, hogy miként terjeszthetik ki az együttműködésüket a világ egyre több piacára.

Tovább az eredeti cikkre: Villamosított csomagkézbesítés

Vélemény, hozzászólás?