Világvége hívők nyomába eredhetünk az RTL+-on

Világvége hívők nyomába eredhetünk az RTL+-on olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Február 6-tól elérhető az RTL+ előfizetői számára az Ima az Armageddonért…

A teljes cikk itt olvasható:
Világvége hívők nyomába eredhetünk az RTL+-on

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Február 6-tól elérhető az RTL+ előfizetői számára az Ima az Armageddonért című dokumentumfilm, amely az On the Spot ajánlásával érkezett az RTL streaming platformjára. Tonje Hessen Schei és Michael Rowley alkotása az amerikai evangéliumi keresztyén csoportok és az Egyesült Államok politikai döntéshozói összefonódásának veszélyes következményeit vizsgálja.

A másfél órás dokumentumfilm nemcsak azt tárja fel, hogy a fundamentalizmus struktúrái hogyan gyengítik az amerikai demokrácia szövetét, hanem arra is rávilágít, hogy mindez milyen pusztító hatást gyakorol az Egyesült Államok külpolitikájára.

Lee Fang, a The Intercept riportere jár utána a filmben azoknak az amerikai evangéliumi keresztyén csoportoknak, gyülekezeteknek, akik szó szerint értelmezik a Bibliát, ezért úgy gondolják, hogy az Armageddon, a jó és a gonosz erői közötti végső csata színhelye az izraeli Megiddó lesz.

Úgy tartják: a Jelenések könyvének jóslatai akkor következhetnek be, ha az ősi zsidó területek mind Izrael fennhatósága alá kerülnek, beleértve Jeruzsálem egész területét is. Ezért támogatják a területfoglaló zsidó telepeseket, mert szeretnék, ha még az ő életükben megtörténne az Armageddon, hogy ők, az “igazak” még a végső csata előtt a mennybe ragadtassanak.

A dokumentumfilmből az is kiderül, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már a szavazók jelentős része tartozik az evangéliumi keresztyének közé, azon belül pedig az Egyesült Keresztények Izraelért (CUFI) nevű keresztény cionista szervezethez, valamint a dallasi központú Első Baptista Egyházhoz, akik Donald Trump elnököt, valamint számos kulcspozícióban lévő politikust és katonai vezetőt is megnyertek támogatójuknak. Ők az M25 missziós lelkészség motoros lovagjaival együtt készülnek a harcos Jézus visszatérésére: fegyverkeznek, és minden akciót támogatnak, amellyel elűzhetik a palesztinokat Izrael területéről.

A Világvége hívők nyomába eredhetünk az RTL+-on bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Világvége hívők nyomába eredhetünk az RTL+-on

Vélemény, hozzászólás?