Világhírű befektető csapott le a magyar startupra

Világhírű befektető csapott le a magyar startupra olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup…

A teljes cikk itt olvasható:
Világhírű befektető csapott le a magyar startupra

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Az elektromos járművek piaca az egész világon, köztük Magyarországon is dinamikusan növekszik. Nemcsak a magánhasználatra vásárolt autók miatt, hanem a céges flották és a városi tömegközlekedés megújulása miatt is. Az elektromos autók és buszok esetében nehéz azonban megbecsülni az egy feltöltéssel elérhető átlagos hatótávot, mert ez nagyban függ a felhasználás helyétől és módjától. Hogyan lehet így biztonságosan tervezhetővé tenni egy szállítócég működését vagy a városi buszközlekedést? A megoldást a Volteum útvonaltervező algoritmusai adják meg.

„Kezdetben az egyéni elektormos közlekedésre fókuszáltunk, de továbbfejlesztettük az algoritmusainkat, és most már az elektromosjármű-flották optimalizálása a fő profilunk. A cégek nagy része még csak most kezdi el beszerezni első elektromos járműveit, így tapasztalatok hiányában nehezen tudják megtervezni az optimális flottaösszetételt, útvonalat és üzemeltetést. Mi ezt a bizonytalanságot tudjuk csökkenteni. Ügyfeleink elektromos autókat üzemeltető cégek, e-furgonokkal kiszállítást végző vállalatok, illetve e-buszokat üzemeltető városok és tömegközlekedési vállalatok, akiket az e-mobilitási útjuk első pillanatától segítünk”– mutatta be a startupot Tóth Zsófia ügyvezető. A szoftver az optimális flotta összeállítása mellett arra is választ ad, hogy a hagyományos járműveket hogyan lehet a leghatékonyabban elektromosra lecserélni. Emellett kiszámítja, hogy milyen töltési infrastruktúrát szükséges telepíteni a telephelyekre, és a mindennapos üzemeltetéshez is segítséget nyújt.

A csapatra a Techstars, a világ egyik legmeghatározóbb korai fázisú startup befektetője is felfigyelt. A Volteum ugyanis bekerült a “Cities of the Future” smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szóló akcelerátor programba, amely január végén kezdődik Torinóban. A már lezajlott, ötkörös kiválasztási folyamat során a szakemberek részletesen megismerték a céget, terméküket, üzleti tervüket, jövőbeni céljaikat, és a csapattagokat. A program része a folyamatos mentoráció, az üzlet- és termékfejlesztési képzések és a felkészítés a következő körös befektetésre, de emellett a Techstars be is fektet a Volteumba. Ez a részvételi lehetőség – amiről a csapat folyamatosan beszámol majd az Instagram és a LinkedIn közösségi oldalain -, valamint a nemzetközi befektetés óriási lehetőséget ad majd a növekedésre és a további terjeszkedésre.

A startup azonban nemcsak nemzetközi fronton, de itthon is egyre több elismerésre tesz szert. Korábban mint mentorált, most pedig mint alumni csapat vesz részt a Start it @K&H inkubátorprogram inspirációs közösségében, ahol az évek során megszerzett tudás és tapasztalat átadásával segíti a programba felvételt nyert startupok fejlődését. „A Volteum gyors ütemű előrehaladása minden startup számára példaértékű. Először innovatív megoldást találtak egy rendkívüli gyorsasággal fejlődő piac hiányosságaira, majd ezt hozzáigazították egy jól meghatározható felhasználói kör igényeihez. Ez a fejlődésre folyamatosan nyitott szemlélet, elkötelezettség az, amelyet keresünk a startupokban az izgalmas, új ötletek mellett” – mondta el Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

A Start it @K&H inkubátorprogram hamarosan ismét várja a fejlődni kívánó startupokat.

 

A Világhírű befektető csapott le a magyar startupra bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Világhírű befektető csapott le a magyar startupra

Vélemény, hozzászólás?