A jövő autózása, ahogy a Toyota látja

A jövő autózása, ahogy a Toyota látja olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Elképesztő, személyre szabható, moduláris akkumulátoros elektromos járművel oldaná meg a Toyota…

A teljes cikk itt olvasható:
A jövő autózása, ahogy a Toyota látja

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Elképesztő, személyre szabható, moduláris akkumulátoros elektromos járművel oldaná meg a Toyota a jövő városi mobilitását, legyen szó utolsó mérföldes szállításról, mozgó boltról vagy épp személyszállításról.

A „Változtassuk meg az autók jövőjét – találd meg a jövődet” témával áll ki a Toyota a Japán Mobilitási Kiállításra, melyen többek között a KAYOIBAKO modellt is bemutatja. Ez a koncepció a mobilitás jövőjét hivatott megtestesíteni egy bárhol és bármikor megélhető szabadsággal párosulva. A Toyota standja bemutatja, hogy a KAYOIBAKO miként elégíti ki ügyfeleit az üzlettől a szórakozásig.

A kayoibako szó az alkatrészek és termékek létesítmények közötti biztonságos és hatékony szállítására szolgáló, konfigurálható szállítókonténerekre utal, amelyek mérete úgy van kialakítva, hogy kiküszöböli a hulladékot, és cserélhető betétekkel képes kielégíteni a különféle igényeket. Ezt a megközelítést alkalmazva a KAYOIBAKO egy új kompakt térkoncepció, amely a mobilitás jövőjét képviseli. A Toyota a belső/külső csomagolás és a megfizethetőség iránti elkötelezettség révén a mobilitás „minőségi alapegységét” kívánta létrehozni. Az „ultra-bővíthető” kialakítással, amely lehetővé teszi a különböző szerepekhez igazítást, ez az akkumulátoros elektromos jármű (BEV) sokféle alkalmazást támogat.

A KAYOIBAKO hardveres és szoftveres szempontból egyaránt testreszabható BEV modell, amely az intelligens hálózatok és más intelligens közösségi rendszerek részeként fog működni. Az üzleti alkalmazásokhoz a KAYOIBAKO a társadalmi infrastruktúra részeként megoldásokat kínál különféle problémákra. Az utolsó mérföldes logisztikában például a jármű hozzájárulhat az intelligens elosztórendszerekhez azáltal, hogy lehetővé teszi a testreszabást a hatékony, kis volumenű szállítás érdekében. A KAYOIBAKO személyre szabható a helyi közösségek igényeihez is, például termékbemutató polcok felszerelésével egy mozgóbolt kialakításához, vagy további ülőhelyekkel, amelyek segítségével shuttle buszként szolgálhat.

Magánhasználatra a jármű személyre szabható az egyéni ízlésnek és preferenciáknak megfelelően, így egyedülálló mobilitási megoldássá fejlődik. A különféle személyes felhasználások és életmódok kielégítése mellett a KAYOIBAKO a „Mobilitás mindenkinek” biztosításához is hozzájárul, például lehetővé teszi a kerekesszékesek számára könnyebb hozzáférést biztosító kialakításokat.

Tovább az eredeti cikkre: A jövő autózása, ahogy a Toyota látja

Vélemény, hozzászólás?