Versenyre hívják a fotózás és a Balaton-felvidék szerelmeseit

Versenyre hívják a fotózás és a Balaton-felvidék szerelmeseit olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Elindult a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország közös fotópályázata, amelynek…

A teljes cikk itt olvasható:
Versenyre hívják a fotózás és a Balaton-felvidék szerelmeseit

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Elindult a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország közös fotópályázata, amelynek célja, hogy profi és amatőr fotósok kameráján keresztül mutassa be a Balaton-felvidék természeti sokszínűségét. Az ásványvíznek otthont adó térségről készült természetfotókat szeptember elején értékeli a szakmai zsűri.

A Balaton északi partja számtalan természeti gyöngyszemet tartogat, így idén nyáron azok sem fognak unatkozni, akik szívesebben kirándulnak strandolás helyett. A fényképezés szerelmesei ráadásul mindkét szenvedélyüknek hódolhatnak a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország közös fotópályázatának köszönhetően, amelyre szeptember 4-ig várják a lelkes fotósok jelentkezését.

„Szívügyünk a Balaton-felvidék népszerűsítése, hiszen ez nem csupán hazánk egyik legszebb természeti kincseket rejtő térsége, de a Theodora-forrás otthona is. Bízunk benne, hogy a fotópályázat által sokan felfedezik a tájegység természeti sokszínűségét, a gazdag élővilágot, és kedvet kapnak a balatoni kirándulásokhoz” – mondta van der Wildt Nikolett, a Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország marketingvezetője.

Az ásványvízmárka most négy olyan kiemelkedő Balaton-felvidéki látnivalót gyűjtött össze, ahová érdemes kamerával felszerelkezve ellátogatni, és megörökíteni az állat- és növényvilágot, valamint az egyedi természeti képződményeket.

Hegyestű

A Balaton-felvidék egyik leglátványosabb helyszíne a különleges, bordázott vonulatokkal magasodó Hegyestű, amely a legendák szerint gyógyító hatással bír az odalátogatókra. A bazalthegység vulkanikus csúcsai káprázatos körpanorámát kínálnak, ahol a látogatók megcsodálhatják a térség jellegzetes karsztbokorerdőit és cseres-kocsánytalan tölgyeseit is.

Szent Jakab-forrás

A patakokkal kettészelt mesebeli Vászoly településen egy romantikus kőhíd vezet a térség forrásai által táplált Forrás-tóhoz és a falu védőszentjéről elnevezett Szent Jakab-forráshoz. Az árnyékos fákkal övezett kristálytiszta víz gazdag élővilágnak nyújt otthont, a túrázók különféle halakkal, mocsári teknősökkel, tőkés récékkel és a vizek tisztaságára különösen érzékeny sötétkék kisasszony-szitakötőkkel is találkozhatnak.

Szent György-hegy

A Szent György-hegy izgalmas kőképződményei, a 35-40 méter magas bazaltoszlopok orgonasípként sorakoznak egymás mellett. A tanúhegyek királyaként is emlegetett természeti látványosság egyedi fotótémát kínál a fényképezés szerelmeseinek. A hegy egyedi mikroklímájának köszönhetően a térségben olyan különleges növények is megtalálhatók, mint a cselling páfrányfaj, amely a kedvező éghajlat miatt hazánkban kizárólag itt él meg.

Kővágóörs, Theodora-tanösvény

A kékkúti ásványvíz palackozó üzemétől – ahol az ikonikus Theodora kút is található – induló tizenöt állomásos túraútvonal káprázatos természetközeli élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A nyolc kilométeres séta során a túrázók megcsodálhatják a Káli-medence kialudt tűzhányóját, a Kereki-dombot, a Kopasz-hegyet, és a szentbékkállai kőtengert is. A tanösvényen kirándulók számára garantált az aktív élményszerzés, az itt készült fotóknak pedig valóban nincs párja.

A Versenyre hívják a fotózás és a Balaton-felvidék szerelmeseit bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Versenyre hívják a fotózás és a Balaton-felvidék szerelmeseit

Vélemény, hozzászólás?