Véget ért az egyik legvarázslatosabb EXIT

Véget ért az egyik legvarázslatosabb EXIT olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A 4 nap alatt 100-nál is több országból, több mint 200…

A teljes cikk itt olvasható:
Véget ért az egyik legvarázslatosabb EXIT

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A 4 nap alatt 100-nál is több országból, több mint 200 000 látogató lépte át a fesztivál kapuját

Négy nap után véget ért az EXIT Fesztivál Újvidék legkülönlegesebb helyszínén, a Péterváradi erődben. Több mint 200 000 látogató érkezett a világ minden tájáról július 7. és 10. között az erőd falai közé. Csodálatos koncertek, lenyűgöző DJ szettek és magávalragadó hangulat, ha csak pár jelzővel szeretnénk összefoglalni az elmúlt napok történéseit. Nick Cave és Calvin Harris elsöprő energiával léptek színpadra, de óriási show-t nyomott Iggy Azalea, a Sepultura, Boris Brejcha vagy épp az ARTBAT is, így nem csoda, hogy mindenki egyszerre sóhajott egy nagyot a fesztivál végén, és a nyár egyik legvarázslatosabb fesztiválélményével a szívükben kezdik el számolni a napokat a következő EXIT kezdetéig.

Az EXIT 2022-ben dupla nyitóceremóniával kezdődött, amivel két fontos dologra igyekeztek felhívni a látogatók figyelmét. A Pachamama színpadnál 22 galamb repült szabadon a magasba, majd ezt követően leleplezték a Dunán a „Sárga tengeralattjáró” művészeti installációt, amivel azokat az értékeket kívánták bemutatni, melyek különösen fontosak a fesztivál számára is – békeüzenetek repültek a világ különböző pontjaira a Péterváradi erődből. Ezután éjfélkor ünnepi tűzijátékot lőttek a nagyszínpadról, mellyel a fesztivál kezdetét, illetve a hagyományok fontosságát és tiszteletét emelték ki.

A négy este alatt több mint 200 000 fesztiválozó vette birtokba a fesztivált és táncolta be az erődöt, több mint 1000 előadóval együtt, akik több mint 40 fesztiválszínpadon léptek fel. A nagyszínpad felhozatala ezúttal is izgalmas és igen változatos volt, a legintenzívebb érzelmeket egészen biztosan Nick Cave and the Bad Seeds hozta a felszínre, majd az egyik legkeresettebb mai DJ, producer Calvin Harris fűtötte fel a közönséget, de itt volt a tüzes hip-hop díva, Iggy Azalea, a slágergyáros Afrojack, Jax Jones, Alok, Joel Corry és a brazil metal banda, a Sepultura, a finn Blind Channel hevesebb gitárhangzásával, illetve az alternatív Molchat Doma zenekar is. Ezek a nagy nevek léptek a nagyszínpadra szépen egymás után a négy fesztivál este során, a negyedik estén viszont az EXIT Fesztivál egy újabb történelmi pillanatot hozott – Ana Đurić Konstrakta volt az első szerb, aki headlinerként léphetett fel a fesztivál nagyszínpadá.

Hasonlóan felejthetetlen előadások és szettek szem- és fültanúja lehetett a közönség az mts Dance Arena vagy éppen a Visa Fusion Stage színpadánál is. Utóbbin lépett fel péntek este a fesztivál egyetlen magyar előadója, Saya Noé is, akinek szemmel láthatóan sikerült lenyűgöznie a fesztiválozó közönséget.

Az EXIT Fesztivál minden eddiginél magasabb szintre emelte a technikai fejlesztéseket: a legjobb minőségű hangrendszerek, több mint 40 színpad és zóna, sőt három színpad is új, nagyobb hellyel és kapacitással növelte elérhetőségét a korábbi évekhez képest.

Az idei EXIT-en két különleges showcase-zel is találkozhatott a nagyérdemű – a Back To The Future a fiatal, feltörekvő rapperek és a legendás hip-hop előadók rapcsatáit mutatta be, míg a World Music Balkans (WOMBA) showcase a Pachamama színpadnál, elsősorban a balkáni tradicionális zene fúzióját közvetítette a populáris zenei műfajokkal. A Rock @ EXIT keretein belül a kultikus punk banda, The Exploited is fellépett, ami felrobbantotta az Explosive színpadot. A No Sleep Novi Sad színpadon pedig minden éjszaka más-más híres európai klub vette át a stafétát.

A Péterváradi erődben egész héten áradt a béke, az empátia, a szeretet, a szolidaritás és az összetartozás, miközben a fesztiválozók egyszerre csodálták a legszebb naplementéket a Duna és Újvidék felett.

Tovább az eredeti cikkre: Véget ért az egyik legvarázslatosabb EXIT

Vélemény, hozzászólás?