Védd meg az állatkísérlet-mentes kozmetikumokhoz való jogodat

Védd meg az állatkísérlet-mentes kozmetikumokhoz való jogodat olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Tartsuk fenn a tilalmat! Tudtad, hogy 2022. március 11. a 9.…

A teljes cikk itt olvasható:
Védd meg az állatkísérlet-mentes kozmetikumokhoz való jogodat

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Tartsuk fenn a tilalmat!
Tudtad, hogy 2022. március 11. a 9. évfordulója annak, hogy az EU a világ legnagyobb állatkísérlet-mentes szépségápolási piacává vált? Végre betiltották a kozmetikai állatkísérleteket – vagy legalábbis ezt hittük. Ám ünneplés helyett most abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy kénytelenek vagyunk fellépni az európai vegyészeti hivatalokkal szemben, amelyek új állatkísérleteket követelnek a kozmetikumokban használt összetevők tesztelésére.

2021 augusztusában ezért elindult egy Európai Polgári Kezdeményezés “Támogassuk az állatkínzás nélkül előállított kozmetikai termékeket – Az állatkísérlet-mentes előállítási folyamatok melletti Uniós kötelezettségvállalás érdekében” néven, melyet különböző állatvédelmi csoportok koalíciója – köztük a Humane Society International/Europe – hívott életre azért, hogy az Európai Bizottságot arra presszionálja, hogy:

  1. védje meg és erősítse meg a kozmetikumokra vonatkozó állatkísérletek tiltását
  2. állítsa le az új, állatkísérleteket igénylő követelményeket
  3. modernizálja a tudományt 
“Európa szerelmi viszonya a REACH-rendelettel aláásta az állatkísérlet-mentességben szerzett világelső pozícióját, és egyre gyakrabban írja elő a kozmetikumokban használt vegyi anyagok állatokon való tesztelését. Ha ez így folytatódik nem kizárt, hogy egyes európai kozmetikai vállalatok nem fognak tudni többé olyan országokban értékesíteni, mint India és Mexikó (vagy az USA, hiszen a javasolt jogszabályokat elfogadták), mivel ezek az országok már szigorú, állatkísérlet-ellenes jogszabályokat vezettek be, és azokat magasabb színvonalon tartják be, mint Európa. A Lush mindig harcolni fog az állatkísérletek ellen, és továbbra is a lehető legszélesebb körben fogjuk ismertetni a tényeket vásárlóinkkal világszerte.”
Március 28-tól kezdve a Lush üzletek Európa-szerte a Humane Society International (HSI) szervezetet támogatják, ezzel is ösztönözve az Európai Uniós állampolgárokat, hogy írják alá az Európai Polgári Kezdeményezést az állatkísérlet-mentes kozmetikumokért.

A kampány során minden kirakatban – és az üzleteken belül kartonfiguraként – megjelenik a HSI “szószóló nyuszija”, Ralph, hogy felhívja a figyelmet arra a kegyetlenségre, amit a felesleges kozmetikai kísérletek során az állatoknak el kell viselniük. Az elhelyezett kirakatokban és kartonfigurákon a vásárlók egy QR kódot találnak, melynek segítségével ők is aláírhatják a kezdeményezést és kifejezhetik a véleményüket.

2022. augusztus 31-ig van időnk, hogy összegyűjtsünk 1 millió érvényes aláírást EU-s állampolgároktól ahhoz, hogy nyomást gyakoroljunk az Európai Bizottságra. Ehhez pedig a TE segítségedre is szükségünk van.
Írd alá a kezdeményezést most!
Ismerd meg Ralph-ot, a HSI “szószóló nyusziját”!

Az állatok számítanak rád! Köszönjük, hogy te is segítesz!

Tovább az eredeti cikkre: Védd meg az állatkísérlet-mentes kozmetikumokhoz való jogodat

Vélemény, hozzászólás?