Váltsd meg a Múzeumok Éjszakája karszalagodat a Capa Központban

Váltsd meg a Múzeumok Éjszakája karszalagodat a Capa Központban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022. június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakája napján meghosszabbított nyitvatartással (11…

A teljes cikk itt olvasható:
Váltsd meg a Múzeumok Éjszakája karszalagodat a Capa Központban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

2022. június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakája napján meghosszabbított nyitvatartással (11 és 23 óra között) és extra programokkal várjuk látogatóinkat! Szívesen támogatod a Capa Központot? Kezdd nálunk a múzeumlátogatást!

Programok

Szarka Klára kurátori tárlatvezetése Mónus Márton, a 2021-es Hemző-díjas fotográfus kiállításán
Időpont: 2022. június 25., 17:00
Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria

Az Oltalom Karitatív Egyesület 2005-ben kezdte el a sportot mint személyiségformáló, terápiás tevékenységet alkalmazni munkájában. Tevékenységük egyik alappillére a különböző, fővárosi és vidéki helyszíneken heti rendszerességgel megtartott futballedzések. Az ötlet a pártfogoltjaiktól indult: a hajléktalanszálló lakói jelezték, szívesen fociznának együtt alkalmanként. Elindult az akkor még csak hobbiszerű közös örömfoci.

Claudia Küssel kurátori tárlatvezetése a Nicolas Müller: Elkötelezett Tekintet című kiállításon
Időpont: 2022. június 25., 18:00
Helyszín: Capa Központ

A kiállítás egy egész életen át tartó utazás tájait jeleníti meg, országokat, ahol Nicolás Muller élt. A tárlatot százhuszonhat, többségében kiadatlan kép alkotja, amelyek az 1930 és 1967 közötti időszakban készültek, és amelyeket a Cervantes Intézet és a Spanyol Kulturális Minisztérium megbízásából kifejezetten erre az alkalomra készültek.

Artspotting by DJ Suefo
Időpont: 2022. június 25., 19:00–22:00
Helyszín: Capa Központ

A Mana Mana kiadó idén 10 éves. Vezetői, Savages és Suefo hosszú utat jártak be ez idő alatt. Nem kizárólag klubokban és fesztiválokon, hanem nagyon sok kiállításmegnyitón, könyvbemutatón, költői esten, egyéb eseményen léptek fel az évek során. Galériákban, múzeumokban (Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Ludwig Múzeum, MQ Vienna), nagykövetségeken, hazai és nemzetközi kulturális intézetekben (Finnagora, Goethe Institut, Collegium Hungaricum Berlin), ahol általában a kiadó megjelenéseit játszották.

A jubileumra egy Artspotting című válogatáslemezzel is készülnek, amelynek anyagát főként ezekhez a terekhez és eseményekhez szabták, ezért nem kifejezetten a tánczenei vonal dominál rajta, de így is jelen van a Mana Manára jellemző stílusok feletti eklektika, ami háttérként jól illeszkedik a vizuális művészetekhez és az irodalomhoz is.

Ezen az estén is hasonló, downtempo, electronica, hip-hop, jazz, ambient zenékre számíthatunk DJ Suefotól egy vinyl only szett keretében.

Csizek Gabriella kurátori tárlatvezetése a Magnum Photos 75 című kiállításon
Időpont: 2022. június 25., 19:30
Helyszín: Capa Központ

A világ egyik legfontosabb – a magyar születésű Robert Capa által alapított – fotóügynöksége 2022-ben ünnepli fennállásának 75. évét. A Capa Központ kiállításában az ügynökség fotográfusai személyes visszaemlékezéseken és beszámolókon keresztül mutatják be meglátásaikat az őket körülvevő világról egyéni nézőpontjaik sokféleségén keresztül. Bármi is motiválta őket, mindig a szubjektív kifejezés objektívjén keresztül, belülről kifelé tekintve mesélték el történeteiket és láttatták azt, amit ők maguk láttak fényképezőgépük segítségével. A kiállítás érdekessége pont abban rejlik, hogy megfordítja ezt az objektívet és a fotográfiák helyett a Magnum-fotósokra, a személyes történeteikre koncentrál: azt vizsgálja, hogy hogyan fejlődtek az idők során a fotográfusok, az ügynökség és maga a dokumentarista fotográfia mint médium. A látogatókat azzal is megismerteti hogyan és milyen történelmi háttérrel készült a huszadik és huszonegyedik század számos kiváló fotográfiája. A hetvenöt szöveg melletti QR-kódok beolvasásával az ahhoz tartozó fotográfia is megjeleníthető.

Múzeumok Éjszakája karszalaggal az összes aktuális kiállításunk és programunk ingyenesen látogatható.

Tovább az eredeti cikkre: Váltsd meg a Múzeumok Éjszakája karszalagodat a Capa Központban

Vélemény, hozzászólás?