Változásban a Pinceszínház

Változásban a Pinceszínház olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A 2021/2022-es évad a Pinceszínház életében az öndefiniálás, az átalakulás és…

A teljes cikk itt olvasható:
Változásban a Pinceszínház

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A 2021/2022-es évad a Pinceszínház életében az öndefiniálás, az átalakulás és az átváltozás időszaka volt. Azt kerestük, hogyan tud a 9. kerület színháza egyben Budapest meghatározó kulturális intézménye is lenni. Fantasztikus alkotókkal kerültünk kapcsolatba, otthont adhattunk igazán értékes előadásoknak és eseményeknek, közben fejlődött és alakult maga a Pinceszínház is.

Az évad során a kulcsszavunk tehát a változás lett. Változott a műsor, az arculat, a szerzők, az előadások, változtunk mi magunk is. Ennek a folyamatnak az eredményeként 2022 őszén teljesen megújult arculattal, felújított belső térrel és igazán reprezentatív repertoárral térünk majd vissza.

A 2021/2022-es évadban 168 előadást, 10 új bemutatót tartottunk 10300 nézőnek. Elindítottuk a Trezor közéleti beszélgetés sorozatunkat Szarka Jánossal, melyben idén vendégünk volt Alföldi Róbert, Cserhalmi György, Nagy Ervin, Hernádi Judit, ebben a sorozatban lépett utoljára színpadra Haumann Péter. Belekezdtünk a 9 magazinnal közös Esti kohász ’féknyúz’ színházi sorozatba, állandó partnerünk lett a Freeszfe Egyesület, többször otthont adtunk az Ab Ovo kiadónak és a budapesti művészeti iskoláknak. Emellett számos produkciót tudtunk befogadni és megmutatni a Pinceszínház közönségének. Az egész évad során színházi nevelési csoport működött a színházban középiskolás és egyetemista diákoknak, Varsányi Péter vezetésével.

A 2022/2023-as évadban az idén megkezdett művészeti munkát folytatjuk tovább. Hat új bemutatóval, köztük két ősbemutatóval készülünk a következő évadra:

  •   Bella Máté-Karafiáth Orsolya Macskadémon – A Pinceszínház, a Szentedrei Teatrum és a Gergye Krisztián Társulat közös produkciója (Gergye Krisztián; tervezett bemutató: 2022. szeptember)
  •   O. Horváth Sári: Hitler ABBA-t énekel – magyarországi ősbemutató (O. Horváth Sári; tervezett bemutató 2022. október)
  •   Paul Pörtner: Hajmeresztő (Kelemen József; tervezett bemutató: 2022. december)
  •   G. E. Lessing Bölcs Náthán és Ulrich Hub Náthán gyermekei című művei nyomán Madák Zsuzsanna: Jeruzsálem – osztálytermi színházi nevelési előadás (Madák Zsuzsanna; tervezett bemutató: 2023. január)
  •   Kiss Csaba: De mi lett a pasival? – Ősbemutató (Kiss Csaba; tervezett bemutató: 2023. február)
  •   Euripidész: Médea (ÁGENS és Karsai György; tervezett bemutató: 2023. március)                                                                                    

Tovább folytatjuk a Trezor beszélgetés sorozatunkat és az együttműködést a Feeszfe Egyesülettel. Emellett a Pinceszínház lesz az otthona a Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! sorozatának Csizmadia Tibor vezetésével. A következő évadban is várjuk a gimnazista és egyetemista korosztályt színházi nevelési programjainkra. Emellett a következő évadtól nagyobb hangsúlyt fektetünk a társművészetekre. A színház továbbra is otthont az a Benkó Dixieland Bandnek, közösségtalálkozóknak, beszélgetéssorozatoknak, könyvbemutatóknak, illetve ősztől kiállítótértként helyszínt biztosítunk a kortárs képzőművészeknek.

Fogadják hát szeretettel következő évadunkat és megújult arculatunkat. Őszintén reméljük, arra inspirálja Önöket, hogy minél többször csatlakozzanak hozzánk.

Nagyon kellemes közös, következő évadot kívánunk magunknak!

Tovább az eredeti cikkre: Változásban a Pinceszínház

Vélemény, hozzászólás?