Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról

Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Küszöbön a február 14., a szerelem illata már a levegőben. Mit…

A teljes cikk itt olvasható:
Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Küszöbön a február 14., a szerelem illata már a levegőben. Mit szólnál, ha a Valentin-napi romantikus vacsora helyett most egy csábító koktéllal hódítanád meg a párod? A koktél összeállítása, a mixelés is kitűnő páros játék, a néhány jól megválasztott extra afrodiziákum pedig még pikánsabbá teheti az estét.

„Ha a szerelmesek ünnepére gondolunk, elengedhetetlen, hogy csempésszünk a koktélunkba is egy kis piros színt. Ezt elérhetjük akár egy kis epersziruppal, akár rosé pezsgővel, de még inkább ezek kombinálásával. Az eper és a pezsgő egyébként is remek párost alkot, ettől már csak akkor lehet nyerőbb, ha egy minőségi gin is beszáll a „nászba”. Az Mrs Millicent kardamomos fűszerezése már önmagában igazi afrodiziákum, élénkítő hatású, de ha még jobban szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor kísérletezhetünk egy kis sáfránnyal, korianderrel, gyömbérrel a pikáns csípősséget előidézve, vagy akár egy pici vaníliával. Díszítésként a vörös és fehér rózsaszirmok elegyével nem lőhetünk mellé, így a mennyei ízek mellé üde, finom illatok is párosulnak” – meséli Dr. Pálffy László, a Mrs Millicent bártendere.

„Ha a pezsgőzésről egyből az ünnepre asszociálunk, akkor mi jut eszünkbe a gin és pezsgő párosáról? Ez minden bizonnyal dupla ünnep, főleg így Valentin-napra – mondja mosolyogva Czakó Mónika, a Mrs Millicent gin megálmodója. Amit szívből ajánlok, az a French 75 névre hallgató könnyed, izgalmas, picit fűszeres koktél, amelyet a szerelmesek ünnepére hangolva is elkészíthetünk. Sőt, az egyszerűsége adja a nagyszerűségét, mivel néhány hozzávalóból, akár otthoni körülmények között összemixelve is megállja a helyét. Ez inkább egy nőies ital, de tudunk hasonló ünnepi koktélt ajánlani, ami karakteresebb, ezáltal jobban passzolhat a férfiakhoz” – folytatja Móni.

French 75 – Valentin-napi variáció

Hozzávalók:

30 ml Mrs Millicent gin

20 ml citromlé

10 ml cukorszirup (epersziruppal még jobban megbolondítható)

Elkészítés: A hozzávalókat összeshakeljük jéggel, pezsgős pohárba szűrjük, és rosé pezsgővel felöntjük a gyönyörű rózsaszín színért.

Díszítés: A pezsgős pohár tetejére egy piros vagy fehér rózsaszirmot helyezünk.

Koriander-málna G&T

Hozzávalók: 

40 ml Mrs Millicent gin

Prémium tonic

Sok jég

Elkészítés: Egy szép, öblös borospoharat tele töltünk jéggel, majd a gint felöntjük toniccal.

Díszítésként 3-4 szem fagyasztott vagy friss málnát és koriandert ajánlunk, ami az egyik leghíresebb afrodiziákum, már az ókori egyiptomiak és görögök is használták, papiruszokon is szerepel. Jótékony hatása, hogy fokozza a vérkeringést, felmelegíti a testet és felpezsdíti a szervezetet.

Fotó: Mrs.Millicent

Forrás: Just Creative

Tovább az eredeti cikkre: Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról

Vélemény, hozzászólás?