Üres hűtők a nyári szünetben – fontos ügy mellé álltak a Generali dolgozói

Üres hűtők a nyári szünetben – fontos ügy mellé álltak a Generali dolgozói olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Sokezer gyerek az iskolai szünetben hetekig nem jut tápanyagdús ételhez, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Üres hűtők a nyári szünetben – fontos ügy mellé álltak a Generali dolgozói

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Sokezer gyerek az iskolai szünetben hetekig nem jut tápanyagdús ételhez, a hó közepétől nekik a kenyér és a szalámi is luxusnak számítanak, a tésztát gyakran csak tejföllel eszik, és az óvodát, iskolát azért várják, hogy végre energiát adó ételeket ehessenek. Idén a The Human Safety Net, a Generali által életre hívott globális közösségi kezdeményezés ebben próbál segíteni: élelmiszercsomagokkal szeretnék támogatni a gyerekek megfelelő étkezését.

Együtt sokkal könnyebb

Az óvodai, iskolai szünetek a szokottnál is nagyobb kihívást jelentenek a rászoruló családok számára. Idén nyáron a Generali The Human Safety Net globális közösségi kezdeményezése azoknak a családoknak szeretne segíteni, akiknél komoly problémát jelent a kicsik tápanyagdús étkeztetése. Ám ezt 2022-ben nem csak mint szervezet teszi meg: a Generali munkatársai is aktív részesei az adománygyűjtésnek. Azt szeretnék ezzel bebizonyítani, hogy egy igazán fontos célért közösen, egy „segítségláncba” összeállva hegyeket tudnak megmozgatni. A The Human Safety Net koncepcióját, a „segítséglánc” alapeszméjét pedig az adja, hogy azok, akiken segítünk, egyszer valaki másnak segítenek majd, így a pozitív változások hulláma az egész világra kiterjed és korlátlanná teszi a lehetőségeket.

Ehhez a kezdeményezéshez pedig bárki csatlakozhat a csoporton belülről és kívülről is, hogy együtt épülhessen ez a globális mozgalom.

Fogjunk össze rászoruló családok 1 havi étkezéséért!

A The Human Safety Net EllátPakk programja ezért is kiemelten fontos projekt 2022-ben: a lényege, hogy minél több rászoruló család számára eljuttassanak egy havi, kiegyensúlyozott étkezést fedező, előre összeállított élelmiszerdobozt, úgynevezett EllátPakkot 50 ezer forint értékben.

Az ötletről a kezdeményezés partnere, az Anyák az Anyákért Alapítvány vezetője, Niklesz-Varga Éva mesélt.

„Már a tavalyi téli szünetben is gyűjtöttünk pakkokat a családoknak, mert az a tapasztalat, hogy a szünetek – legyen az akár két hét is – óriási kihívást jelentenek a rászoruló családoknak. A COVID óta még sokkal több családot érint ez a probléma. A nyári szünidő pedig valóban egyet jelent azzal, hogy nem jutnak meleg ételhez, alapvető élelmiszerekhez, megfelelő tápanyagokhoz, vitaminokhoz, a gyermekek egészséges növekedéséhez szükséges dolgokhoz. És bizony sok esetben nem is kell messzire menni – a főváros vonzáskörzetében is találkozunk szívbe markoló esetekkel.”

Éva kiemelte azt is, a csomagok összeállításánál törekszenek arra, hogy a körülményekhez képest tápanyagdús ételeket és vitaminokat is eljuttassanak a családok részére.

„A csomagokat úgy rakjuk össze, hogy tartalmazzák az alapvető élelmiszereket a főzéshez. Törekszünk arra, hogy a tészta mellé menjen por vagy üveges szósz, legyen a csomagban hagyma, krumpli, kolbász. Vannak helyek, ahová csak tartós élelmiszert tudunk szállíttatni, így ott gyümölcs helyett igyekszünk vitamint is tenni a csomagba. Vagy például szörpöt. Ez sok gyereknek – akik például túró rudit életükben nem láttak – az extra kategóriába tartozik. Igyekszünk komplett csomagokat összerakni, hogy azokból abszolút lefőzhető legyen egy menü. A minőségi éhezés sok családot érint – vagyis az, hogy bár ételhez jutnak, de azokban nincsenek tápanyagok. Mert az, ha hetekig tejfölös tésztán vagy tejbegrízen él a gyermek, beláthatatlan következményekkel jár. De a csomagok tartalmaznak sót, borsot, olajat, zsírt is, mert – bár ezt valószínűleg nem sokan feltételeznék – bizony a legtöbb rászoruló családnál ezek a teljesen alapvető élelmiszerek is hiányoznak a konyhából. Nem egyszer kapunk képet üres hűtőkről. Ez a valóság.”

Nincs jobb dolog, mint segíteni

A Generali dolgozói két módon igyekeznek segíteni: egy-egy élelmiszerdoboz örökbefogadásához indítanak saját adománygyűjtő kampányt, illetve egy jótékonysági büfével a Gyerek Szigeten.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat: adományozni az itt elérhető oldalon lehet.

Tovább az eredeti cikkre: Üres hűtők a nyári szünetben – fontos ügy mellé álltak a Generali dolgozói

Vélemény, hozzászólás?